Бойко Борисов: Полицаи с мегафони ще информират при силно земетресение

  • 24 май 2012 15:40

  • 6196
  • 28
Бойко Борисов: Полицаи с мегафони ще информират при силно земетресение
© Булфото

Разпоредили сме - всички налични полицейски патрули, когато има подобно земетресение, с включени светлини и по мегафони да съобщават официалната информация, която ще се издава от Института по геофизика. Всички медии имат равен достъп и незабавно трябва да получат информацията.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на брифинг в Министерски съвет след след работната среща с  директора на Националния институт по геофизика, геодезия и  география проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден, главния секретар на МВР главен  комисар Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет и директора на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

"Разпоредили сме - синя лампа да се осигури на Милошев, за да има кола със синя лампа. Вече е установен пряк телефон между Геофизичния институт и МВР. Още в първата минута - Институтът подава информацията на МВР и те съобщават на хората. Същото важи и за пожарната. Четири телефона вече са открити в БАН. Информацията, която се дава, вече е качена. От три дни това го има на сайта на МВР", добави Борисов.

Премиерът представи днес и подготвените от проф. Милошев правила за действие при земетресение: хората трябва да отворят  вратите към стълбището, да застанат под конструкция, предпазваща ги от падащи предмети - каса на врата, маса, чин, по-далеч от прозорци, витрини и висящи предмети и да изчакат люлеенето да спре. След това максимално бързо трябва да се излезе от  сградата. Да не се използват асансьорите и да не се предизвиква струпване на изходите. Навън хората трябва да се отдалечат максимално възможно от всички заобикалящи сгради и съоръжения, електропроводи, газопроводи и др. Не влизайте отново в сградите преди да се убедите, че опасността е преминала. На работното място спазвайте правилата за евакуация, а у  дома изчакайте информация от компетентните органи. В автомобила  при първа възможност спрете на открито място. Окажете първа помощ на пострадали около вас, ако има такива. Включете радиа,  телевизии и следвайте указанията на държавните и общински служби за борба с бедствията. Не се опитвайте веднага да напуснете  населеното място с автомобил, защото това може да предизвика задръстване и да усложни обстановката. Не се доверявайте на  слухове за следващи трусове или наводнения, доверете се на  официалната информация. Проф. Милошев в края на указанията казва: "Помнете, че все още предсказването на земетресения е невъзможно". Няма такава информация -  научна, оперативна, която да ни навежда и минимално на такава мисъл, добави той. По думите му пернишкото огнище практически е изчерпано от енергийна гледна точка. По-страшно и  по-изненадващо бедствие в България от земетресенията няма, отбеляза професорът и добави, че "прогнозите" за бъдещи трусове  за него са спекулация с инстинкта за самосъхранение у хората.

Към момента комисиите, които оценяват щетите, са проверили 14 000 сгради, като е установено, че в 50 от тях повече не може  да се живее. Те ще бъдат съборени, а собствениците обезщетени, съобщи премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, цитиран от БТА. Сред сградите, които ще бъдат разрушени и изградени отново, са и две детски градини и едно училище в Радомир. По думите му има готовност щетите да бъдат покрити със средства от фонда за бедствия. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза също, че е разпоредил на кметовете да отиват с комисиите на място при възрастни хора и при социално  слабите и да им помогнат при подготвянето на съответните документи, за да могат да си получат парите. По отношение на действията при нови земетресения, премиерът информира още, че е издадена заповед да има допълнително жандармерия и сили на МВР, които да се пренасочат към пострадалите от земетресение места, за да се предпази населението от кражби и мародери и да се успокояват хората.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6196 28

Коментари 28

Добави коментар
Евгений

2012.06.01 | 13:34

28
След като е отминало земетресението и първоначалния уплах на хората, след като те вече са питали във Фейсбук и са разбрали, че е имало земетресение, и след като специалистите от БАН са били събудени от СМС-ите на своите познати, униформени глашатаи с мегафони ще известят за състоялото се събитие. Хипотетично, това би могло да се случи и в други вселени. Хубава вечер за всички!

2012.05.25 | 21:30

12
Ебахти забозилите комунистчета, човека прави толкова за много за България а те само го плюят , да жив и здрав и да управлява Бойко ,че иначе мамата и е ебана на държавата и народа. Аре сега искам да ми начукате яко минуси, боли к..а за вашто мнение.
vanko76

2012.06.01 | 13:34

27
Tъпанар прост виж биографията на тоя урод Тиквата тогава викай комунисти и глупости писна ми от такива шибаняци като вас.
vanko76

2012.06.01 | 13:33

26
Аз,ще ти дам едно мнение на теб отрепко герберска умряла.
xxaxaa

2012.06.01 | 13:33

25
Тоя как не спря да говори простотий,аман вече чесно.Вчера го гледах случайно по телевизията и там вика на едни работници"Аз съм прост като вас лесно ще се разберем"Е не чесно наистина е прост,няма ли пиар който да му каже какво да говори поне,а че съм с средно образование и съм израснал като него на улицата ако съм Министър прецедател ,е ще говоря каде по далеч по умно,та за 3 години ще съм написал и книга даже.Знам че четете Вие агенти на ГЕРБ,аве вземете му кажете че се излага ве,толкова ли сте страхливи или сте по прости от него.Ще му събера всичките изказвания за тия 3 години и ако намеря едно смислено изказване без да чете ще го публекувам в всички весници,ама май няма такова.
Maliiii

2012.06.01 | 13:33

24
Аз пък Обевявам награда от 500 лева който намери видео на който тоя галфон ,където говори без да е казал дори една простотия(освен написаното му предварително) и без да се държал че той дава всичко отсвойте джобове.А сега да видя
дон пепе

2012.06.01 | 13:32

19
Еми парите ще си останат в теб, прост печеливш няма да има.
banda88

2012.06.01 | 13:33

23
kvi megafoni, da vsqvat panika ... prosto po-adekvatni medii i vs e ok
ВВ

2012.06.01 | 13:33

22
НАЙ-НАКРАЯ НАМЕРИХА РАБОТА НА БАВНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ - ДОСТАТЪЧНО ПРОСТА КОЯТО МОГАТ ДА СВЪРШАТ БЕЗ ДА НАПРАВЯТ МНОГО ПОРАЗИИ.
клеопатра

2012.06.01 | 13:33

21
Бойко ,вече не знаеш какво да измислиш! Полицията не е за да ти известява със сирен народа за бедствия , ти нормален ли си не си ли , прегледай се спешно !! Иначе ние сме си виновни ,че ти си на този пост защото сме гласували за теб ,а ти какво правиш , измисляш си разни коя от коя по смешни игрички да си играеш с нас ! Ужас просто съм потресена от българското общество и от управляващите !!! Срам за държавата !

2012.06.01 | 13:32

20
Полицията и без това никаква я не върши, нека поне крещят, да ни забавляват.
дон пепе

2012.06.01 | 13:32

18
Най жалко е че при земетресението наи адекватните реакций дойдоха от Фейсбук от 'Медиите"-хаос нищо смислено,опитвам се да си представя ченгета с мегафони, какво ще разказват вицове ли,що ли, тоя само простотий ръси на всяка манджа мерудия
Радо

2012.05.25 | 21:30

17
Не е лесно да си тъп премиер нали има сирени за ранно известяване за бедствия дано по скоро да мине тази година и Боко-Тиквата да си ходи!!!
милко великов

2012.05.25 | 21:30

16
Тиквата май си ти.Сам си написал че тия сирени са за ранно известяване.С какво ще помогнат по време на земетресение.Ще паникьосат още повече хората.По времете на втората световна война немците когато са бомбардирвали са пикирали и пускали сирени да паникьосват допълнително хората.Ефекта ще бъде същия и при земетресение.

2012.05.25 | 12:41

7
То полицията е най-манипулативната институция в БГ занимаваща се само и единствено за интереса на управляващите -това е още една стъпка към тежка полицейска диктатура
hari

2012.05.25 | 21:30

15
Taka e Drugaru, dori Cvetanov e predizvikal zemetresenieto, po narejdane na BORISOV, kato che li i prof.MILOSHEV, ot BAN e zamesen!!! TEROR - DIKTATURA - NARUSHENI CHOVESHKI........... P R A V A:)))))))))))))))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини