Ген. Владимиров: Председателят на КПКОНПИ да не се охранява от НСО

  • 26 юли 2021 13:50

  • 1976
  • 4
Ген. Владимиров: Председателят на КПКОНПИ да не се охранява от НСО
© НСО

"Нова структура и актуализиране на дейностите на НСО и персонални помени вървят постепенно и без сътресения". Това съобщи пред БНР ген. Димитър Владимиров, бивш началник на Националната служба за охрана (НСО).

Ген. Владимиров коментира предложените от "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" промени в Закона за НСО. 

Тошко Йорданов отнема охраната на НСО от Борисов?

"Има логика транспортното осигуряване от НСО на кмета на София да се прехвърли на Общината. Възниква и въпрос, който те не го засягат в предложенията, председателят на КПКОНПИ също да не се охранява от НСО? Има един порочен текст в Закона, който третира осигуряване на лица, свързани с националната сигурност. Това е един паразитен текст, който даде възможност един бивш депутат да бъде охраняван повече от 10 години", казва ген. Владимиров.

По думите му този текст трябва да изчезне от Закона за НСО.

"Не само транспортното осигуряване на кмета на София да мине към съответната институция, а и на шестте заместник-председатели на парламента трябва да се осигурява транспорт от НС, защото имат бюджет, гараж и възможности. Трябва да се помисли и за конституционните съдии, които са хора с висок ранг, а представляват много малък разход за осигуряване на транспорт от НСО, а ако се търсят други възможности, това ще струва много по-скъпо на данъкоплатците и държавата. Моето становище е, че конституционните съдии трябва да останат на транспортно осигуряване от НСО", заяви още бившият началник на НСО.

Мая Йорданова
1976 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Така е

2021.07.26 | 14:12

1
Да се снеме охраната за да може по грешка да ги отстрелят

2021.07.26 | 15:57

4
диво прасе в гората през сезонa, защо не?
Маджо от Швейцария

2021.07.26 | 14:24

2
Бре имало и досетливи българи бе?!

2021.07.26 | 15:04

3
Той цацаров щего охраняват,в панделата бе със дружките.

Добави коментар

Водещи новини