Окончателно: Туризмът отива в Пловдив, ИАРА в Бургас

  • 23 май 2012 11:26

  • 1596
  • 5
Окончателно: Туризмът отива в Пловдив, ИАРА в Бургас
©

Правителството окончателно одобри преместването на сектор "Туризъм" от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде прехвърлен в Пловдив.

Така градът под тепетата ще се опита да привлече повече туристи, които досега подминаваха града. Вече са осигурени и сградите, където администрацията да бъде настанена. В помещенията беше извършен ремонт, който да позволи на чиновниците да започнат работа веднага. Промяната беше обявена от премиера Бойко Борисов на среща с кмета на Пловдив Иван Тотев. Така и не станаха ясни критериите, по които беше избран именно Пловдив, който на практика не е туристическа дестинация, да се превърне в седалище на хората, които отговарят за туризма. Премиерът лаконично обясни, че в древността Пловдив бил център на византийци, римляни и траки.

Далеч по-логичен е изборът на Бургас за седалище на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Правителството одобри преместването на чиновниците. Все още като проект обаче остава преместването на централата на Агенция "Митници" в Русе и НАП във Велико Търново. Служители на двете агенции внесоха протестни декларации срещу готвеното преместване.

Последвайте канала на

Novini.bg
1596 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ак

2012.05.23 | 19:39

3
Бойко айде стига си игнорирал Варна и без това кмета ни е трагедия,но поне морска администрация можеше тук да пратите!Моля предварително другите градове да не скачат сега срещу коментара,просто от 5 години града върви стремително назад :(
sfdfsdf

2012.05.23 | 20:38

5
еми като го контролират ТИМ... всяко нещо, до което се доконснат тъпите мутри загива
В отговор на всички

2012.05.23 | 20:38

4
Не бъдете наивници,ТИМ и Бойко са двете страни на една и съща монета,те са едно цяло.Просто се поинтересувайте.
мдам

2012.05.23 | 16:56

2
И както точно ще стане да накара новоизлюпените граждани на Столицата да се върнат по родните си места. НОИ във Лом да иде предлагам аз. А Здравната каса в Берковица.

2012.05.23 | 12:54

1
а дали е последното . . . . боже - толкова много тъпота . . . в държавата Пиария! И да гледате пак новините по ТВ за да не спира процеса на зомбиране - особено бТВ!!! А да е честито на Бургас-така софийската администрация ще има командировки в града по цяло лято. А да са им честити и задръстванията, които ще имат. А Варна по-мръсна и западнала не е била-3-ти мандат същия кмет води до това!

Добави коментар

Водещи новини