Иван Анчев: България трябва да бъде добре технологично и икономически развита

  • 03 юли 2021 13:35

  • 401
  • 3
Иван Анчев: България трябва да бъде добре технологично и икономически развита
©

България трябва да бъде добре технологично и икономически развита, тогава ще преминем на по-висока скорост в Европейския съюз. Това каза водачът на листата на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. за 14 МИР - Перник и трети в листата на София област Иван АнчевИван АнчевИван Анчев е роден на 17 ноември 1969 г. в София.  Завършил специалност „Политология“ в СУ в предаването „Седмицата“ по Дарик радио. 

„Евросредствата са един отличен инструмент за държавно и обществено развитие, но понякога се използват неефективно, да не кажа много пъти и престъпно. Примери колкото искате. Много е важно дълбоко да бъде реформирана съдебната и прокурорската част от правораздаването, защото тук е Ахилесовата пета. Усещането на българина за липсата на право води до липсата на желание за обществено развитие на държавата. Именно затова нашият основен слоган е за държава с правила, които да са еднакво валидни за всички. Всички трябва да са абсолютно равни пред закона независимо от социалния им статус, изрази мнение Анчев.

„Считам, че европейското финансиране е добро само по себе си. Нека да го има. Вече каква ще бъде формата за това нека да дадем възможност за по-голяма разнообразност. Има възможности през кохезионните фондове и през фондовете за присъединяване.

Аз считам, че е по-важно, когато европейските средства бъдат отпуснати и бъдат изразходвани целево без да бъдат нарушавани правилата на Европа за тяхното изразходване. Ние виждаме в момента, че е на лице силно изкривено изразходването на тези средства посредством ин хаус процедура, което за мен е една абсолютно корупционна порочна практика, защото по този начин липсва състезателното начало и законово се заобикаля законът“, заяви водачът на листата на 14 МИР Перник и бивш генерален консул на България в Чикаго. 

Цветан Цветанов: Пътната карта на „Турски поток“ е изчезнала от "едно" деловодство

 

По думите му това не трябва да става практика.

„Никой не иска да признае, че Европа е на две скорости, но Европа и в момента е на две скорости, щом говорим за държави в Шенген и извън него, щом говорим за държави в еврозоната и извън нея. Това само по себе си е Европа на две скорости. Въпросът е какво да направим ние, за да отидем в Европата на най-високата скорост, а не да сме самодоволни, че въобще сме в този отбор. Важното да направим така, че България да бъде добре технологично развита, да бъде с правов ред, с добро икономическо развитие, с ясна визия какво иска да се направи в следващите две или три десетилетия и тогава България ще премине на по-висока скорост. Основният проблем на България  е корупцията и докато ние не я изкореним, няма да постигнем нищо“, категоричен  е Иван АнчевИван АнчевИван Анчев е роден на 17 ноември 1969 г. в София.  Завършил специалност „Политология“ в СУ

Последвайте канала на

Novini.bg
401 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.03 | 18:15

3
Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...
за да се случи това

2021.07.03 | 17:54

2
първо трябва да стане социално развита, а не симулиране на дейност
zsdv

2021.07.03 | 14:26

1
Хахахах леко да не стане Уаканда

Добави коментар

Водещи новини