Спортният министър Андрей Кузманов отчете свършеното от екипа му

  • 30 юни 2021 13:46

  • 315
  • 5
Спортният министър Андрей Кузманов отчете свършеното от екипа му
© ММС

Министърът на младежта и спорта Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище направи отчет за извършените дейности в ММС по време на неговото управление. Той подчерта, че подготовката на българските спортисти, които ще вземат участие на Летните олимпийски игри и Паралимпийските игри в Токио, е напълно обезпечена и върви по план. Изплащат се паричните награди, а клубовете редовно получават финансово подпомагане. „Във връзка с решение на Министерски съвет от 04.06 беше създадена организация за допълнителни проверки на контрагенти на ММС, които биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ. Освен задължителната проверка на контрагента дали попада в списъка, обявен на страниците на МФ и НАП, се проверяват членовете на управителните органи, съдружниците и собствениците на капитала на юридическите лица за участията им в други фирми, потенциално застрашени по този ред“, каза той.

Министър Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище обяви, че служители на дирекция „Регионална координация и контрол“ в ММС са извършили 125 проверки. Освен тях са направени 3 извънпланови проверки на български спортни федерации, финансирани от ММС, а продължава извършването на още 4. „Изпратили сме писмо до Международната федерация по ММА, относно постъпили сигнали при нас за проведеното през 2018 г. в Шумен Европейско първенство по ММА за деца и младежи от 12 до 17 г.“, допълни спортният министър.

По отношение на дирекция „Младежки политики“ е разработен проект на Национална стратегия за младежта 2021-2030 , който в момента е в процес на съгласуване с останалите министерства, преди да бъде внесен за разглеждане в Министерския съвет.

Министър Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище заяви, че са осигурени финансови средства в размер на 248 460 лв. за изплащане на стипендии и на еднократно финансово подпомагане на ученици от общинските и частните училища и на ученици от държавните спортни училища, финансирани от ММС по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2021 г.

Спортният министър обяви, че са направени 288 допинг-проби от Антидопинговия център. Прави се всичко необходимо Научноизследователската лаборатория в спорта към СУ „Св. Климент Охридски“ да получи статут на акредитирана лаборатория от Световната антидопингова агенция.

Министър Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище каза, че е разпоредил вътрешен одит на държавното предприятие Български спортен тотализатор (БСТ), чийто принципал е ММС. „Там има много завишени разходи, предимно разходи за външни услуги. Има много изплащане на допълнителни възнаграждения на персонала, а реално тотото е работило на загуба. До 2019 г. тя е в размер на 27 468 000 лв. Съществен е и размерът на задълженията към участници в хазартни игри – 39 164 000 лв., които са се увеличили спрямо 2018 г. с 14 581 000 лв. За миналата година резултатите ще бъдат публикувани през септември и тогава ще видим дали нещата са се подобрили“, заяви министър Кузманов по време на пресконференция, на която направи отчет за работата на своя екип след встъпването в длъжност.

Той допълни, че след негово разпореждане БСТ е прекратил всякакви отношения по договора с фирма „Декарт“, която е свързана със санкциите по закона „Магнитски“ и внесе повече яснота по случая. „На 07.10.2011 г. БСТ обявява открита процедура по ЗОП с предмет: „Разработване и внедряване на информационна и комуникационна система за приемане на залози в реално време за хазартни игри, организирани от БСТ“. Тя включва цялостно хардуерно и софтуерно оборудване за два центъра за данни и 1700 броя терминални устройства. За изпълнител е избран консорциум „Галоа“, с който на 30.12.2011 г. е сключен договор в размер на 14 849 000 лв. без ДДС. В този консорциум участват фирма „Декарт“ и „АйСиЕс“. На 27.06.2013 г. БСТ открива процедура по договаряне, без обявление, за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на допълнително количество терминални устройства“.

Министър Кузманов участва в конференция за старта на новия седемгодишен период на програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“

Тя е възложена на консорциум „Галоа“ с договор за сума в размер на 3 297 500 лв. без ДДС. На 02.04.2015 г. се открива друга процедура с предмет „Надграждане на приложен софтуер на съществуваща централна компютърна система и допълнителна доставка на терминални устройства“. Поръчката пак е получена от същия консорциум, а договорът е за 860 000 лв. без ДДС. На 27.11.2017 г. БСТ обявява открита процедура по реда на ЗОП с предмет „Надграждане на съществуващата централна компютърна система за приемане и обработка на залози“. За изпълнител е избран фирма „Декарт“ ООД, с която е сключен договор на 01.08.2018 г. за 2 100 000 лв. без ДДС. Прави впечатление, че всички големи поръчки се печелят от фирма „Декарт“, свързана с Васил Божков, или от консорциум „Галоа“, в който участва фирма „Декарт“, обясни спортният министър. “Стана ми ясно поведението на министър Кралев след изявата за младежките програми, когато в офиса на ГЕРБ тропаше по масата и каза моето министерство, моите служители и моите кашони. Явно и тук е било неговото министерство, защото цялото предно правителство се бореше срещу Васил Божков, на когото бяха повдигнати 18 обвинения, a излиза, че правителството се е борило, а министерството на г-н Кралев не се е борило. Вие си направете изводите“, каза още той.

„Държа да заявя, че тотото няма да спира да работи, а печалбите ще се изплащат. Трябва да имаме доверие в БСТ, защото той е много важен финансов източник за българския спорт. Работата му би била още по-ефективна, ако се спрат течовете в него. Там работят много класни специалисти и аз вярвам, че те ще могат да се справят с тази ситуация“, категоричен беше министърът на младежта и спорта.

“Ние не сме тук да уволняваме и да сменяме, а да помагаме на българския спорт. Но когато се констатира, че по някакъв начин е ощетена българската държава, то трябва да се вземат мерки”, заяви министър Кузманов. Той обяви, че сред проверяваните дружества са още „Национална спортна база“ ЕАД, „Академика 2011“ ЕАД и „Сердика спортни имоти“ ЕАД.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
315 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
СЕРЕГЕЙ СЕСЕСЕРЕ

2021.06.30 | 16:22

5
ОМОНИСТА НЕ КРАДЕ,А ВЗЕМА,КАКВОТО РЕШИ.ХОМОНИСТА НЕ ЛЪЖЕ,А ПРОСТО ТАКА СИ ДИША...ВСИЧКИ ХОМОНИСТИ В ЗАДУНАЙКАТА СА НАЙ-УСЪРДНИ КРЕМЪЛСКИ АНАЛЛИЗАТОРИ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...изкаме ние да си ги раздавамееее!!!...ВЕК И ПОЛОВИНА ВЕЧЕ ВИНАГИ ГЛАСУВАНЕТО Е В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ,А ИЗБОРИТЕ ВИНАГИ СА НЕОТМЕННО В КРЕМЪЛ... НЕКА ПРОБНОТО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ НА ЧЕРНОГЛАВА ПЛЕВЕНСКА ЗАПОЧНЕ СЕГА...БЕЕЕ...БЕЕЕЕЕ...БЕЕЕЕЕЕЙ... ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО В СПЕШЕН ПОРЯДЪК СЪС САМАЛЬОТИ ИЗПРАЩА 838 000 ДОБРЕ ЗАРАЗЕНИ,ЩАТЕЛНО ПРОВЕРЕНИ КРЕМЪЛСКИ ЛЮДОЕДИ НОСИТЕЛИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИЯ КРЕМЪЛСКИ КОМУНОВИРУС 19.БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА,ЧЕ НИ ОСТАВИ ТОЛКОЗ ВРЕМЕ ЖИВИ ДА ТИ РОБУВАМЕ...... НО ПОНЕ СА СЕ ОТТЪРВАЛИ ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ АНАЛЛИЗАТОРИ НА ПРЕЦЕДЕНТА МАЛО УМЕН РАДЕВ...ВАШАТА МАЙКА-СТОЛЕТНАТА КРЕМЪЛСКА ПАЧАВРА,КАК ВИ Е СЪТВОРИЛА НАЙ ОТЗАД ТАКИВА ГНУСНИ И НАГЛИ!?...МАЛО УМЕН РАДЕВ ДА ГИ НАУЧИ ПЪРВО НА РУСКИ,ЗАЩОТО ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО МОЖЕ ДА ГИ ЛИКВИДИРА СЛЕД НЯКОЕ ОСВОНУЖДЕНИЕ...КАЖЕТЕ Ѝ СЪЩО,ЧЕ РАБОТИМ БЕЗ ПАРИ ТЫ КАТО ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО НЕ ПЛАТИМ ЛИ ВО ВРЕМЯ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ НЕМЕДЛЕННО ОПРАЗВА БАНКАЕДНО Е ДА СИ ИКОНОМИСТ,А СЪВСЕМ ОСРАНО Е ДА СИ ИКОМУНИСТ...КРЕМЪЛСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ ИЛИ КАКТО ВИ ЗОВЪТ ИЗ НАУЧНИТЕ СРЕДИ В МОЕТО СЕЛО-КРЕМЪЛСКИ ЛАЙНОШАК...ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО В СПЕШЕН ПОРЯДЪК СЪС САМАЛЬОТИ ИЗПРАЩА 838 000 ДОБРЕ ЗАРАЗЕНИ,ЩАТЕЛНО ПРОВЕРЕНИ КРЕМЪЛСКИ ЛЮДОЕДИ НОСИТЕЛИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИЯ КРЕМЪЛСКИ КОМУНОВИРУС 19.БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА,ЧЕ НИ ОСТАВИ ТОЛКОЗ ВРЕМЕ ЖИВИ ДА ТИ РОБУВАМЕ...... НО ПОНЕ СА СЕ ОТТЪРВАЛИ ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ АНАЛЛИЗАТОРИ НА ПРЕЦЕДЕНТА МАЛО УМЕН РАДЕВ...ВАШАТА МАЙКА-СТОЛЕТНАТА КРЕМЪЛСКА ПАЧАВРА,КАК ВИ Е СЪТВОРИЛА НАЙ ОТЗАД ТАКИВА ГНУСНИ И НАГЛИ!?...МАЛО УМЕН РАДЕВ ДА ГИ НАУЧИ ПЪРВО НА РУСКИ,ЗАЩОТО ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО МОЖЕ ДА ГИ ЛИКВИДИРА СЛЕД НЯКОЕ ОСВОНУЖДЕНИЕ...КАЖЕТЕ Ѝ СЪЩО,ЧЕ РАБОТИМ БЕЗ ПАРИ ТЫ КАТО ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО НЕ ПЛАТИМ ЛИ ВО ВРЕМЯ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ НЕМЕДЛЕННО ОПРАЗВА БАНКА
СЕРЕГЕЙ СЕСЕСЕРЕ

2021.06.30 | 16:22

4
ОМОНИСТА НЕ КРАДЕ,А ВЗЕМА,КАКВОТО РЕШИ.ХОМОНИСТА НЕ ЛЪЖЕ,А ПРОСТО ТАКА СИ ДИША...ВСИЧКИ ХОМОНИСТИ В ЗАДУНАЙКАТА СА НАЙ-УСЪРДНИ КРЕМЪЛСКИ АНАЛЛИЗАТОРИ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...изкаме ние да си ги раздавамееее!!!...ВЕК И ПОЛОВИНА ВЕЧЕ ВИНАГИ ГЛАСУВАНЕТО Е В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ,А ИЗБОРИТЕ ВИНАГИ СА НЕОТМЕННО В КРЕМЪЛ... НЕКА ПРОБНОТО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ НА ЧЕРНОГЛАВА ПЛЕВЕНСКА ЗАПОЧНЕ СЕГА...БЕЕЕ...БЕЕЕЕЕ...БЕЕЕЕЕЕЙ... ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО В СПЕШЕН ПОРЯДЪК СЪС САМАЛЬОТИ ИЗПРАЩА 838 000 ДОБРЕ ЗАРАЗЕНИ,ЩАТЕЛНО ПРОВЕРЕНИ КРЕМЪЛСКИ ЛЮДОЕДИ НОСИТЕЛИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИЯ КРЕМЪЛСКИ КОМУНОВИРУС 19.БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА,ЧЕ НИ ОСТАВИ ТОЛКОЗ ВРЕМЕ ЖИВИ ДА ТИ РОБУВАМЕ...... НО ПОНЕ СА СЕ ОТТЪРВАЛИ ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ АНАЛЛИЗАТОРИ НА ПРЕЦЕДЕНТА МАЛО УМЕН РАДЕВ...ВАШАТА МАЙКА-СТОЛЕТНАТА КРЕМЪЛСКА ПАЧАВРА,КАК ВИ Е СЪТВОРИЛА НАЙ ОТЗАД ТАКИВА ГНУСНИ И НАГЛИ!?...МАЛО УМЕН РАДЕВ ДА ГИ НАУЧИ ПЪРВО НА РУСКИ,ЗАЩОТО ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО МОЖЕ ДА ГИ ЛИКВИДИРА СЛЕД НЯКОЕ ОСВОНУЖДЕНИЕ...КАЖЕТЕ Ѝ СЪЩО,ЧЕ РАБОТИМ БЕЗ ПАРИ ТЫ КАТО ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО НЕ ПЛАТИМ ЛИ ВО ВРЕМЯ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ НЕМЕДЛЕННО ОПРАЗВА БАНКАЕДНО Е ДА СИ ИКОНОМИСТ,А СЪВСЕМ ОСРАНО Е ДА СИ ИКОМУНИСТ...КРЕМЪЛСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ ИЛИ КАКТО ВИ ЗОВЪТ ИЗ НАУЧНИТЕ СРЕДИ В МОЕТО СЕЛО-КРЕМЪЛСКИ ЛАЙНОШАК...ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО В СПЕШЕН ПОРЯДЪК СЪС САМАЛЬОТИ ИЗПРАЩА 838 000 ДОБРЕ ЗАРАЗЕНИ,ЩАТЕЛНО ПРОВЕРЕНИ КРЕМЪЛСКИ ЛЮДОЕДИ НОСИТЕЛИ НА ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИЯ КРЕМЪЛСКИ КОМУНОВИРУС 19.БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА,ЧЕ НИ ОСТАВИ ТОЛКОЗ ВРЕМЕ ЖИВИ ДА ТИ РОБУВАМЕ...... НО ПОНЕ СА СЕ ОТТЪРВАЛИ ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ АНАЛЛИЗАТОРИ НА ПРЕЦЕДЕНТА МАЛО УМЕН РАДЕВ...ВАШАТА МАЙКА-СТОЛЕТНАТА КРЕМЪЛСКА ПАЧАВРА,КАК ВИ Е СЪТВОРИЛА НАЙ ОТЗАД ТАКИВА ГНУСНИ И НАГЛИ!?...МАЛО УМЕН РАДЕВ ДА ГИ НАУЧИ ПЪРВО НА РУСКИ,ЗАЩОТО ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО МОЖЕ ДА ГИ ЛИКВИДИРА СЛЕД НЯКОЕ ОСВОНУЖДЕНИЕ...КАЖЕТЕ Ѝ СЪЩО,ЧЕ РАБОТИМ БЕЗ ПАРИ ТЫ КАТО ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО НЕ ПЛАТИМ ЛИ ВО ВРЕМЯ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ НЕМЕДЛЕННО ОПРАЗВА БАНКА
????

2021.06.30 | 14:28

3
Г-н министър, а РАЗБРАХТЕ ли, що е ТО "цска ТИРЕ софия"?!
цв

2021.06.30 | 14:16

2
и какво по-точно е свършил да се каже
Mitaka

2021.06.30 | 14:05

1
НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛА ТАЗИ ПЕНСИЯ, СЛЕД 10 ДЕНА ГО ИЗМИТАМЕ.

Добави коментар

Водещи новини