Ердоган у нас: Обсъждаме инфраструктурни проекти

  • 18 май 2012 15:29

  • 996
  • 0
Ердоган у нас: Обсъждаме инфраструктурни проекти
© Булфото

И българската, и турската страна страдат от недовършени инфраструктурни проекти. Това заяви премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган след тристранната среща в резиденция „Евксиноград” във Варна с премиера на България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и с премиера на Катар шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани.

Ердоган посочи, че са били обсъдени няколко стъпки за инфраструктурни проекти като подчерта, че и българската, и турската страна, страдат от недовършени такива. Поради тази причина предстои среща на министри в София, за да започне реализирането на тези проекти, както и на нови. Днес е важен ден за мен и изключително удоволствие, че сме се събрали във Варна, каза Ердоган.

Темата Сирия бе основна на състоялата се тристранна среща на високо равнище между премиерите на България, Турция и Катар в резиденция „Евксиноград” във Варна. По думите на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган - Сирия е основно предизвикателство за региона. Над 10 000 души са убити до този момент и няма как човек да остане безразличен към тази трагедия.

Той посочи, че огромният емигрантски поток от над 100 000 бежанци, които влизат в Йордания, Турция и други държави, е достатъчно красноречив факт. „Хората бягат от оръжията на Асад”, категоричен бе Ердоган.

По думите му мисията от наблюдатели не е достатъчна и независимо, че ще бъде увеличена с резолюция на ООН, ще са необходими най-малко хиляда наблюдатели. Те ще са необходими, защото трябва да знаят какво се случва и къде се случва. Реджеп Тайип Ердоган каза, че трябва да се вземат бързи и категорични решения на проблемите, за да стане Сирия отново отворена държава.

Последвайте канала на

996 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини