Първан Симеонов за изборите и отказа на Трифонов: Очаква се да има парламент

08 юни 2021 11:48

Първан Симеонов за изборите и отказа на Трифонов: Очаква се да има парламент
© Булфото (архив)
3103 7

Това, че Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат на извънредните избори също е знак, че може би след тях ще има правителство, очаква се да има парламент, още повече, че и преди два месеца хората искаха правителство, така че ако и след тези предсрочни избори им се сервират нови, мисля, че стомната на третият път ще се счупи. Това каза пред БНР Първан Симеонов от „Галъп“ за преподредените листи и стартовата предизборна ситуация. 

„Затова явно политиците разчитат сигнала и готвят правителство. А какво направи миналият парламент - той разчисти пътя за партиите на протеста за по-добри изборни резултати, защото те промениха изборните правила, така както на тях им се струва, че ще им е по-удобно.

Ива Митева разкри ще се опита ли този път ИТН да състави правителство

А иначе очаквам ДПС да има по-добър изборен резултат на идващите избори, когато г-н Пеевски изпада в немилост, ДПС ще трябва да търси гръб от другаде и ми се струва, че идеално го намира в текущото ръководство в Анкара", коментира още Симеонов.

По думите му разкритията по закона Магнитски с наложените санкции на българи, ще повлияе повече на изборните резултати на ГЕРБ, не толкова на ДПС.

Илхан Андай: Най-потърпевши от американските санкции ще бъдат ДПС, а не ГЕРБ

Според Първан Симеонов Слави Трифонов не би следвало да се насочи към кандидатиране за президент или за премиер. А неговото оттегляне от депутатската листа е ход, който създава рискове:

"Защото при патриотичните партии, чиито лидери се оттеглят от листите, това е освежаване, а при Слави Трифонов оттеглянето е ход, който е рисков, този ход не дава, а отнема шансове. Според мен Слави се оттегли, защото той държи на процедурата и ако не може всеки ден да ходи в парламента, очевидно му се струва нечестно", поясни Симеонов.

Трифонов намекна, че ще се кандидатира за президент: Мястото ми не е в парламента

Според експерта от "Галъп" служебното правителство категорично не е просто служебно правителство, а прототип за възможно следващо управление на страната, даже персонално може да остане същото, което ще се хареса от обществото:

"Иначе има слаби места на това правителство, това са няколко министри, които сякаш дълго време са чакали да натрият носа на другите и се увличат и правят няколко грешки. Но пък народът не е чак толкова революционно настроен. Хората например ще се питат защо трябваше да се пенсионира проф. Тодор Кантарджиев...?", каза още Първан Симеонов.

Радина Лазарова
3103 7

Свързани новини

Евро 2020

Коментари 7

Добави коментар
Patriciarwela

2021.06.09 | 10:58

7
М­л­­­а­­д­а­­ ­­м­­о­к­­р­­­а­­­ ­­у­ч­­е­­­н­и­­ч­к­­а­ ­­­ч­­у­­­к­­­а­­ ­­ ­W­­ ­W­­­ ­­W­­­ ­­­.­­­ ­­B­ ­G­­­ ­­1­­ ­­­7­ ­­­.­­ ­­C­­ ­­L­ ­­­U­­­ ­­­B
Angelacvqpa

2021.06.08 | 22:02

6
М­­л­а­­д­­­а­ ­­­м­­­о­к­­­р­­­а­­ ­у­­­ч­­­е­н­и­ч­­­к­­а­­ ­­ч­­у­к­­­а­­ ­ ­­­W­­ ­W­­ ­­W­­­ ­.­­­ ­B­ ­­G­­­ ­1­­­ ­7­­­ ­­­.­ ­­­C­­ ­L­ ­­­U­ ­­­B

2021.06.08 | 14:59

5
Като видите герберас,онождайте го,герберас се оножда за здраве и берекет на държавата,колкото по силно квичи гербераста толкова по голям ще е берекета.
кико

2021.06.08 | 14:51

4
Върнете професора ващ@ майка мила !!!

2021.06.08 | 14:47

3
Червеният Милионер Лъжец
да те

2021.06.08 | 13:00

2
чалгарееее ряза-ният кардан на доган ще ви цепи

2021.06.08 | 12:58

1
Ако се състави правителство, значи някой ще излъже избирателите. Г-н Симеонов вие ни предупреждавате за готвената поредна измама. ГЕРБ е в изолация, а ИТН няма да прави правителство с трите от статуквото. Кой тогава ще направи правителство без да измами избирателите си и да подмени техния вот?

Добави коментар

Водещи новини