Румен Радев: България, както и Португалия, отдава огромно значение на своя План за възстановяване и устойчивост

  • 02 юни 2021 18:28

  • 533
  • 20
 Румен Радев: България, както и Португалия, отдава огромно значение на своя План за възстановяване и устойчивост
© Президентство

Плановете за възстановяване и устойчивост на европейските държави са инвестиция в модернизацията, солидарността, силата и общо бъдеще на Европейския съюз. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на съвместна пресконференция с президента на Португалската република Марсело Ребело де Соуза, който е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава. Португалският президент бе посрещнат от Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с официална церемония, на която президентът Марсело Ребело де Соуза положи венец пред паметника на Незнайния воин. Президентите на България и Португалия проведоха среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2, след която се състояха и пленарни разговори между двете официални делегации.

България, както и Португалия, отдава огромно значение на своя План за възстановяване и устойчивост, подчерта президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите на държавния глава, българският план е в процес на преработване, за да „води страната към модернизация и решителен икономически ръст“ с фокус върху иновациите и високите технологии. „Планът трябва да обхваща възможно най-голям брой хора, трябва да се инвестира в човешки капитал, с особено внимание върху образование и здравеопазване“ посочи още президентът. От своя страна португалският държавен глава изтъкна, че в Плана за възстановяване и устойчивост на Португалия акцентите също са поставени върху здравеопазването, образованието и професионалната квалификация, цифровизацията и инвестициите във възобновяеми енергийни източници.

Като общ проблем за България и Португалия двамата президенти откроиха емиграцията, особено на млади и активни хора, което влошава демографската картина и в двете държави. Затова в Плановете за възстановяване и устойчивост следва да бъдат заложени проекти, които да създадат условия преди всичко за реализацията на младите хора в собствените им страни, бе позицията на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Марсело Ребело де Соуза.

Справянето с последиците от пандемията в ЕС също беше сред акцентите на срещата на двамата президенти. И Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, и Марсело Ребело де Соуза откроиха значимостта на социалните и икономически аспекти на пандемията, както и необходимостта от активна политика в рамките на ЕС в тази насока. Президентът Радев открои и приноса на Португалското председателство на Съвета на ЕС за справедливото разпределение на ваксини за държавите-членки.

Според Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отличното партньорство между България и Португалия по много теми от дневния ред на Европейския съюз е пример как заедно можем да бъдем успешни в общите усилия за създаването на по-сигурна, по-стабилна, по-успешна Европа. Като държави, охраняващи външните граници на ЕС, от изключителна важност е и работата по формиране на единна европейска политика по отношение на предизвикателствата, причинени от миграционните потоци към Европа.

Перспективите за задълбочаване на двустранното партньорство между България и Португалия в областта на образованието, културата, цифровизацията, науката и иновациите, също беше във фокуса на разговора на двамата президенти.

България има най-голям интерес от европейската интеграция на страните от Западните Балкани, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на журналистически въпрос. Българският държавен глава благодари на португалския си колега за усилията, положени от Португалското председателство на Съвета на ЕС за конструктивния и уважителен подход, както и за възстановяването на диалога на най-високо ниво с Република Северна Македония. „Сега трябва да направим така, че младите хора в България и Република Северна Македония да бъдат отворени един към друг и да затвърждаваме взаимното уважение и разбирателство“, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

„На разширяването на ЕС не трябва да гледаме механично. Това не е спринт, при който ние трябва да финишираме в точно определено време. Това е съвместно пътуване на приятели в един устойчив и необратим процес“, посочи още президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на съвместната пресконференция със своя португалски колега президента Марсело Ребело де Соуза.

Последвайте канала на

Novini.bg
533 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 20:17

20
ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР МАЛОУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ПЕДЕРРАШКОВ,ЗАЕДНО С РУСКА ОРДА ЛЪЖЦИ И ФАЛШИФИКАТОРИ НАПРАВИХА ИЗБОРИТЕ БЕЗПРЕДМЕТНИ...ПОТЪНАХМЕ В РУСКИЯ КЕНЕВ ВО ВЕКИ ВЕКОВ,АНАТЕМА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И СЛУГИТЕ Ѝ В РОДИНАТА МИ...НИТО ЕДИН ДА НЕ ОЖИВЕЕ ОТ КОМУНОВИРУСА ДА ИЗЧИСТИ СМРАДТА НЕ ЧЕЛОВЕЧЕСКА...
Amandabzcoa

2021.06.03 | 14:30

19
М­­л­­­а­д­а­­­ ­­м­о­к­­р­­а­­ ­­­у­­ч­­­е­­н­­и­ч­­­к­а­­ ­­ч­­у­­­к­а­­­ ­­­ ­W­­ ­­­W­ ­W­­ ­.­­ ­B­­ ­­­G­ ­1­ ­7­­­ ­.­­­ ­­C­­­ ­­­L­ ­­U­­­ ­­­B
Gracejxffa

2021.06.03 | 07:44

18
М­­­л­а­­д­­­а­ ­­­м­о­к­­р­­а­ ­у­­ч­­е­н­­и­­­ч­­к­­­а­­ ­­­ч­­­у­­к­­а­­­ ­­­ ­­­W­ ­­W­­ ­­W­­­ ­.­ ­­B­­ ­G­­­ ­1­­ ­­7­­­ ­­.­­ ­­C­­­ ­­­L­­ ­­U­­­ ­B
Purnimakctxa

2021.06.03 | 04:02

17
М­­л­­­а­­­д­­­а­­­ ­­­м­о­­к­р­­а­ ­­­у­ч­е­­н­и­­­ч­­к­­­а­­ ­ч­у­к­­а­­­ ­­ ­­W­­­ ­­­W­­ ­W­­ ­­.­ ­­B­ ­G­ ­1­­­ ­­­7­ ­­.­­ ­­­C­­ ­L­ ­­­U­ ­­B
Angelukuua

2021.06.03 | 03:56

16
М­­­л­­а­­д­­­а­­­ ­­­м­­о­к­­­р­­­а­­­ ­­у­ч­­е­­­н­­­и­­­ч­­­к­­­а­­ ­ч­­­у­­к­а­­­ ­­­ ­W­­ ­W­­­ ­W­ ­.­­­ ­­­B­­ ­­­G­ ­­­1­­ ­­7­­­ ­­.­­­ ­­C­­ ­L­ ­U­­­ ­­B
Deniselkxza

2021.06.03 | 01:09

15
М­­­л­­а­­­д­­а­­­ ­­­м­­о­­к­­р­а­­­ ­у­ч­­е­­­н­­­и­­­ч­­­к­­а­­ ­­ч­­­у­к­­а­ ­­­ ­­W­ ­W­­­ ­W­­ ­­­.­ ­­B­­ ­­­G­ ­1­ ­­­7­­­ ­.­­­ ­­­C­­ ­­L­­­ ­­U­ ­B

2021.06.02 | 21:29

14
Най лошото в момента е че без парламент президента си подменя системата както му е наредено от Кремъл! Няма демократични институции, които да се противопоставят на своеволията му , пишат се и се разпространяват слухове , откровени лъжи и непроверени факти   като се представят за истини! Някои медии полегнаха така ниско, че направо са неузнаваеми така се извъртяха! И ето паралела видяхме в САЩ безредиците на привържениците на републиканската партия, като след поражението на изборите се опитаха чрез президента да направят подобно своеволие и да не признаят резултатите , като нападнаха капитолия, но демократичните институции в лицето на парламента, медиите и съда бързо ги сложиха на мястото! Да видя се че има здраво действаща демокрация там за разлика от нашата тук , която е псевдо демокрация , деформирана до неузнаваемост!
peter

2021.06.02 | 21:24

13
Мишката Радев цър цър ...е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков. Беше унизително да чуем как държавният глава не оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.

2021.06.02 | 21:23

12
пишман президент е бъркал в държавни офиси под полата на негова служителка и подчинена.Същата той назначава на втори договор за оказаните сексуални услуги.Кукловодите му ги принудиха да се бракуват ,за да му наложат измамната визия за изборите,че е честен човек,глава на семейство и натовски генерал.Иво Христов е известен като човек с много зависимости,руски агент и антиевропеец.Той е в основата на десетки политически гафове на Радев ,който освен от руски самолети с изтекъл срок на годност от друго едва ли разбира.Не е виновен човечецът,жертва е на комунистическата казарма и БКП.Президентството, в този му вид представлява опасност за националната сигурност!
Димо Димов

2021.06.02 | 21:23

11
Уж гласувах за летец, а то излезе, че съм гласувала за комунистически миризлив подлец. Гласувах за уж десните от Дай България, а насреща ти се прегръщат, Рада Дълбоката и бившата на СС Момата, Ел. Йончева. Сега как да гласувам за Пинокио и Гнома, като зад тях надничат Черепа, Чалмата, Импекса и Костинбродската корвета. Затова ще гласувам за синята идея и нейния носител СДС, защото съм десен човек и обичам България...

Добави коментар

Водещи новини