Катарският премиер: Бойко Борисов е човек, който знае какво иска

  • 17 май 2012 18:28

  • 5344
  • 32
Катарският премиер: Бойко Борисов е човек, който знае какво иска
©

Катар ще вложи на депозит 200 млн. долара в Централната банка на България, като доказателство за нашата сериозност. Това каза  министър-председателят и външен министър на Катар шейх Хамад бин Джасем Ал Тани след разговорите му с министър-председателя  Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Той припомни, че при посещението на Емира на Катар у нас е била поставена задача да се постигне практическо укрепване на  двустранните отношения.  Гостът поздрави премиера Борисов за начина, по който работи,  за оперативността, с която са набелязани сферите на сътрудничество, предаде БТА. Тази яснота спомогна да набележим бъдещите  проекти на сътрудничество между България и Катар, каза още Ал Тани. По думите му Катар ще изпрати най-малко три екипа специалисти, които ще разговарят за проекти в селското  стопанство, туризма и здравеопазването. По пакета от подписаните днес документи, в рамките на 1 месец ще се разработи график за работа по осъществяването на двустранните обекти. Ние се гордеем с яснотата, с която вие поставяте всички въпроси, с  позитивността и отговорността, заяви гостът. Горд съм с приятелството си с вас и във ваше лице виждам отговорен човек, който работи оперативно, и ще се опитам да убедя всички в Катар, че има една държава - България, в която могат да инвестират. Надявам се да има много желаещи и да дадем тласък в развитието на нашите отношения, каза Ал Тани и изрази надежда да станем  свидетели на старта на всички проекти още тази година.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза, че постигнатите договорености в различните области са огромен шанс за  българските производители и строители и за развитието на секторите земеделие, туризъм, здравеопазване. По думите му  имаме вече гарантиран пазар на агнешко, телешко и пилешко месо, има възможност за създаване на смесени предприятия за производство на мед и смесени фирми в овцевъдството и пасищното животновъдство.

Министър-председателят на Катар е обещал да спонсорира женския тенис турнир с 350 000 евро, каза още Борисов. Премиерът отбеляза също, че е поканил своя гост да инвестира в изграждането на болница- еталон, в която да се лекуват и хора  от арабския свят. Водени са и разговори за съвместно ползване на резиденция Бояна срещу средства за обновяването й.  Гостът се "оплака" от българския премиер, който по думите му не ги е оставил на мира откакто са пристигнали. Това е човек, който знае какво иска и точно това ми харесва, каза Ал Тани. Той отбеляза, че в Катар ежедневно пристигат поне по 100  оферти от целия свят и 99 процента от тях се отсяват още на първия етап. Аз и колегите ми се убедихме, че България има реални възможности и правителство, което работи с нас сериозно и отговорно и съм убеден, че в близко бъдеще, с Божията помощ, ще постигнем резултати, каза гостът.

Двамата премиери отбелязаха, че на утрешната тристранна среща във Варна с участието на турския премиер ще бъдат обсъдени и  проблемите в Сирия. Въпросът за Сирия е много важен за всички, каза гостът и добави, че там продължава избиването на хора  въпреки преговорите. Ние сме кръвно свързани със сирийския народ и за нас е важно да намерим изход от кризата, каза Ал Тани и призова управляващите в Сирия да се вслушат в гласа на  мъдростта. Народите в нашия регион изпитват болка, когато в  Сирия загиват жени и деца. На утрешната среща ще бъдат обсъдени и възможностите за  реализиране на съвместни проекти между трите страни.

По-рано бяха подписани осем документа за сътрудничество между България и Катар. Сред тях са Меморандум за разбирателство между двете държави в земеделието, животновъдството и рибарството, в здравеопазването, Меморандум за разбирателство  между Българската агенция за инвестиции и катарската компания "Катари Диар", Меморандум между правителството на България и  катарската минна компания "Катар майнинг", между Министерството на икономиката и "Катара хоспиталити". Между правителствата на двете страни бяха подписани също Спогодба за сътрудничество и  Рамково споразумение за инвестиции. Меморандум за разбирателство подписаха и представители на "Хасад Фууд" и "Градус 1" ООД.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5344 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар

2013.05.06 | 14:39

31
Евала на Борисов, нямам какво повече да кажа, тоя човек ще оправи България, то му е време ! - И то ще я оправи в гига световната криза, поздравлявам го и му благодаря !

2013.05.06 | 14:39

32
Като гледам теб вече те оправил . Аз мисля мисля да се въздържа , не благодаря ... не си падам .

2013.05.06 | 14:38

30
Целия цирк повече ми прилича на просия отколкото на инвестиции !

2013.05.06 | 14:37

28
Е, недей така човек. България има традиции в земеделието и животновъдството. Там има огромен потенциал за развитие при добро желание на държавата. В период, в който света изпитва недостиг на храни, ние имаме шанс да изкарваме пари. Ся друг е въпроса, че в момента сме в жестоката мизерия от всякъде и Бойко има своя принос.

2013.05.06 | 14:38

29
Кой те излъга, че в света има недостиг на храни? Мутрата Борисов ли? Подобно нещо е меко казано глупост. За всеки килограм храна, който е в недостиг в Африка, западът изхвърля 10 кг. Храна има и то предостатъчно.
Стоян Александров

2013.05.06 | 14:36

27
Знаете ли колко милиона овце имахме и отглеждахме в бившите ТКЗС-та и всички знаем какво се случи и със земеделието и с животновъдството-/с кравите ; с овцете; с козите; с прасетата/.Изнасяхме - месо ;агнета;мляко и всички видове сирене и кашкавал.... По думите на Бойко Борисов-след като ще развиваме ОВЦЕВЪДСТВОТО - значи ще разкриваме нови работни места за ОВЧАРИ и ПЪДАРИ и ще се приемат само млади хора с висше образование и то от СВОБОДНИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ с предимство........
Д

2012.05.19 | 00:55

26
Браво на г-н Борисов!!! А вия платени злобари от форума можете да си злобеете колкото щете-Бойко пак ще спечели изборите и България ще продължи напред!!
?????????????????????????

2012.05.19 | 00:55

24
Д за разлика от теб никой от нас не взима пари ! Вероятно на теб ти плащат пари, защото във противен случай не би писал такива бисери всички ( не само във България виждат успеха на Боко Тиквата ) , а само на теб ти убягва истината или си сляп или си луд ( третата възможност и двете заедно да са верни също доста вероятна ) Най-много мразя някой на 20 години който не е ходил войник и е със жълто около устата ( навремето от майчиното мляко , а напоследък от Герберската сперма ) да дава акъл които са живели и преди и сега и могат да сравняват не само личностите и строевете но и много други неща които на теб по всичко личи не са ти ясни и скоро няма да ти се изяснят по всичко личи. Вземи прочети малко книжки , че много си личи че четеш само инструкции как се поставя гланц за устни или се лакират нокти :))))))))))))

2012.05.18 | 21:09

16
Само така! Сега изпей "Комунистите родината изграждат" и ставаш член на Герб. Ама трябва да си чел само Винету, защото там ако си чел втора книга ставаш по-умен от тиквата. Само че като те гледам ти май и Винету не си дочел. Но няма страшно. Изправи се гордо и върви до тиквата по пътя към тоталитаризма. Впрегни интелекта си на едноклетъчно, за да напсуваш някой по-умен от вожда ти. Той ще го оцени.

2012.05.19 | 00:55

25
Аз даже знам откъде ще дойдат тези 200 милиона. Ще ги дадат катарските бизнесмени, дето отидоха на бизнес форума в Катар. Те даже 400 искали да дадат за шоуто, което тиквата им направил. Сега щели да го викат на бис.
Песимиста

2012.05.18 | 23:55

23
""""""""""""""Катарският премиер: Бойко Борисов е човек, който знае какво иска """"""""""" На времето имаше една приказка " Ако младите знаеха ,а старите можеха ...." Че и работата на Бойко е същата знае какво иска обаче не може да го реализира тоя човек през 80% от живота си е бил бияч , а през останалата част е бил чиновник който майсторски прехвърля своите задължения на останалите ( за да има време да се разхожда по откривания или спортни мероприятия във стил Тодор Живков от късният соц. и да реже ленти на обекти построени със нашите пари обаче не и в наша услуга, а за някой чужд интерес ).
за Витков!

2012.05.18 | 22:54

22
За себеси да ,но за хората определено не е на ясно какво искат!
Evala Boiko

2012.05.18 | 22:53

21
Браво Бат Бойко , затова гласувах за тебе :)Хейтърите надолу марш на пленуми и манифестации.

2012.05.18 | 14:53

9
по времето на комунизма се възползвахме от братушките а сега в демокрацията от ЕС и Катар Браво на управляващите сега има от къде да напълнят хазната

2012.05.18 | 22:53

20
Какво се възползваме от ЕС и Катар, бе мухльо??? България е НЕТЕН ДОНОР на ЕС! Означава, че ВНАСЯМЕ повече пари, отколкото получаваме! Всяка година плащаме 600 млн евро членски внос. А от Катар какво се "възползваме", бе магаре дръгливо? Че правят някаква инвестиция ли у нас ли? Че внясят някаки стоки от нас ли? Кажи бе, ГЕРБерче увяхнало, кажи? А смешника от коментар №6 въобще не смятам и да го коментирам - надрусан хомосексуалист. Това, че Борисов ти плаща, за да те чука, не значи, че всички искаме задниците ни да "цъфнат" като твоя!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини