Инж. Досев с коментар за случващото се в АПИ

  • 28 май 2021 08:38

  • 2142
  • 4
Инж. Досев с коментар за случващото се в АПИ
© Кадър БТВ

Като причина за уволнението ми пише „по преценка на министъра“. В това няма никакъв проблем. По закон е нормално и допустимо новият министър да си назначи нов екип. Това каза инж. Иван Досев в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Той сподели, че среща с регионалния министър и него не е имало и затова не са били могли да бъдат обсъдени договорите, които са обект на интерес: „Договорите са за инженеринг. Те включват строителство Нормално е да плати аванс за тях. Част от сумата отива за планиране, а друга част за строеж“.

Георги Терзийски: АПИ е изплащала аванси съгласно условията на договорите, които е сключвала със съответните изпълнители

Досев обясни, че авансът е нужен, за да се стартират подготвителните процедури в разумен срок: „АПИ не си е позволила да сключи нито един договор без санкция от нашия принципал“

Платени са три аванса по договорите за участъци от АМ „Хемус“. По думите му най-скъпата АМ е „Люлин“, но цената на километър не трябва да се използва като мерило, защото геологията на различните терени е различна.

Ремонтът на АМ „Тракия“ се извършва по обществена поръчка с открита и отворена процедура по думите на инж. Досев. Той съобщи, че са извършвани многократни проверки на строителството като проби за насип и хумусни остатъци.

Последвайте канала на

Novini.bg
2142 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.05.28 | 11:06

4
Всичко става по преценка на Бойко а ние от АПИ сме глашатай и мисирки

2021.05.28 | 10:15

3
А ми на кого да е преценката бе изчегъртан,стига пускахте онодани и квичащи некадърници.

2021.05.28 | 09:41

2
Хайде чал, стига ни занимавахте с уволнените гейбераски колорадски бръмбари.
Коки

2021.05.28 | 08:47

1
лАПаИ баницата докато си на власт

Добави коментар

Водещи новини