Румен Радев се чу с гръцкия премиер

  • 20 май 2021 10:59

  • 950
  • 5
Румен Радев се чу с гръцкия премиер
© Колаж: Novini.bg

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе днес телефонен разговор с министър-председателя на Република Гърция Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г.. Европейската интеграция на страните от Западните Балкани, теми от дневния ред на двустранното партньорство между България и Гърция и сътрудничеството за преодоляване на последиците от епидемичната обстановка в двете страни бяха във фокуса на разговора. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Обща бе позицията, че политиката на разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани е реална инвестиция в стабилността на региона. Затова, според държавния глава, е необходима неотклонна подкрепа за осъществяване на необходимите реформи в страните-кандидатки за изпълнение на Копенхагенските критерии за присъединяване към ЕС.

Изграждането на истински отношения на добросъседство е най-сигурният и бърз път за постигане на пълноправно членство в Европейския съюз, посочи президентът Радев.

Румен Радев за шефовете на служби: Примерът на Борисов да се крие зад отпуски и болнични е заразен

Повишаването на енергийната свързаност и постигането на реална диверсификация в региона, както и ускоряването на процеса по изграждане на интерконектора между България и Гърция също бяха теми на разговора.

Последвайте канала на

Novini.bg
950 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Denedaageka

2021.05.20 | 20:22

5
М­­л­­а­­д­­­а­­ ­м­­­о­­к­­р­­а­­ ­у­­ч­е­н­и­­ч­­к­­а­­ ­­ч­у­­к­­а­ ­­­ ­W­­­ ­­W­­ ­­W­ ­.­ ­B­­ ­­G­­ ­­­1­­­ ­7­ ­­­.­­ ­­C­ ­­­L­­ ­­­U­­ ­­­B
Има Такава Мартеница

2021.05.20 | 11:57

4
Питал го, Черепа дали може да оди в Атина, умръзнало му в Дубай, много далеч.
fake news!!!!!!!!!!

2021.05.20 | 11:33

3
не ми се вярва гърка да говори със старшина....

2021.05.20 | 11:18

2
Нека на 11/07 да си върнем свободата...видя се , че ИТН са фирма за поръчки на Доган и Пеевски, ДеБъ и ИСМВ са слуги на Васил Божков и Цветан Василев, престъпници укриващи се от Българското правосъдие зад граница !!! За БСП и ДПС няма какво да кажем освен,че да КРАДАТ И УНИЩОЖАВАТ друго не могат! Те са са слуги на Кремъл и изпълняват заедно с Радев поръчка за унищожаването на Родината ни. Само ГЕРБ това е истината и всички го знаем.

2021.05.20 | 11:17

1
И аз се чух с братчеда ама какво от това? Въпросът е - какво е заявил Раде Ф, защото принципно нищо не казва, а ако случайно каже то е негативно.

Добави коментар

Водещи новини