13 нови зам.-министри са назначени в седем министерства

  • 19 май 2021 18:57

  • 1382
  • 10
13 нови зам.-министри са назначени в  седем министерства
© Булфото (архив)

Тринадесет нови заместник-министри са назначени със заповед на министър-председателя Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в седем министерства, съобщиха от правителствената информационна служба.

Александър Златанов, Тома Томов и Димитър Петров са новите заместник-министри на здравеопазването.

Ето кои са новите областни управители

От началото на годината до момента Златанов заема поста директор на РЗИ-Перник, а преди това в периода 2013 г.-началото на 2021 г. е директор на РЗИ-София област. Дълги години е бил и заместник-директор на ЦСМП-София област. Висшето си образование получава в Медицинския университет в София.

Преди назначаването си за заместник-министър на здравеопазването от март т. г. Тома Томов е началник на COVID-отделението в Александровската болница. Преди това е бил вр.и.д. главен секретар в администрацията на Александровската болница. Висшето си образование получава в Медицинския университет в София.

Димитър Петров е бил директор на Националната здравноосигурителна каса в периода 2003 г. – 2004 г., както и подуправител на НЗОК през 2015 г. и 2017 г. В периода 2006 г.-2013 г. е съветник и експерт в Българския лекарски съюз. От 1997 до 2001 г. е народен представител в 38-ото Народно събрание.

Весела Кондакова, Борислава Танева и Пламен Славов са назначени за заместник-министри на културата.

Весела Кондакова е изпълнителен директор на Българска музикална асоциация от 2018 г., а в периода 2010 г. -2017 г. последователно ръководи звено „Културно-контактна точка по програма Култура на ЕК” и Бюро „Творческа Европа”, офис Култура към Министерство на културата. Кондакова е външен експерт е в общински програми за култура.

Борислава Танева преподава от 1990 г. в Националната музикална академия, където е професор по пиано в клавирната катедра, а от 2016 г. е заместник-ректор по художественотворческата и международна дейност. Завършва Националната музикална академия като е специализирала в Милано. Танева концертира активно в Европа, Бразилия и Израел, член е на Управителния съвет на Национален фонд „Култура“, основател е и заместник-председател на швейцарско-българската асоциация за култура SBAC, базирана в Женева.

Пламен Славов е доцент по история и по национална сигурност в Пловдивския университет. В периода 2015-2021 е общински съветник в Общински съвет Карлово, а преди това е народен представител в 42, 40 и 38-ото Народно събрание.

За заместник-министри на правосъдието със заповед на премиера Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен са назначени Мария Павлова и Иван Демерджиев.

Мария Павлова е следовател в Национална следствена служба, чийто говорител е в периода 2018-2019 г., а от 2019 до 2020 г. е ръководител на звено „Аналитично“ в НСлС. Била е служебен министър на правосъдието през 2017 г. Завършва право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Иван Демерджиев е председател на Адвокатска колегия -Пловдив от 2019 г., а преди това е секретар на Адвокатския съвет към Адвокатската колегия - Пловдив. Дерменджиев завършва право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

За заместник-министър на земеделието, храните и горите е назначен Крум Неделков, който от януари 2020 г. е заместник-декан по учебно-методична дейност на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора. Неделков има дългосрочна специализация в САЩ, притежава също научна степен доктор, както и има придобита степен магистър по специалността ветеринарна медицина от Тракийския университет в Стара Загора. 

Нови заместник-директори влязоха в Агенция "Митници"

Зарица Динкова е назначена за заместник-министър на външните работи. Има дългогодишен опит в работата с различни европейски институции, включително като политически съветник в Европейския парламент. Била е и старши експерт в Министерството на земеделието и храните, дирекция „Европейска координация и международни отношения“. Висшето си образование получава в УНСС, специалност „Международни отношения”, а от Университета „Комплутенсе“ в Мадрид е магистър по международни икономически отношения. Притежава диплома и от Испанската дипломатическа школа в Мадрид.

Със заповед на министър-председателя са назначени също за заместник-министри на отбраната Пламен Йорданов и Александър Петков, а Росен Барчовски - за заместник-министър на младежта и спорта.

Последвайте канала на

Novini.bg
1382 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Lynnqwwra

2021.05.20 | 17:22

10
М­­л­а­­д­­­а­­ ­м­­о­к­­­р­­а­ ­у­ч­­е­н­­­и­ч­­­к­­­а­ ­ч­­­у­­к­а­­­ ­­ ­W­­­ ­­­W­­ ­­­W­ ­­­.­ ­­B­­ ­­G­­­ ­­­1­ ­­­7­ ­­­.­­ ­­C­­­ ­L­­ ­U­ ­­B
Kimberlyqenfa

2021.05.20 | 13:53

9
М­­л­­а­д­­а­ ­м­о­­­к­р­а­ ­­у­­­ч­­е­­­н­и­­­ч­к­а­­ ­ч­­у­­к­­­а­­­ ­­ ­­W­ ­­W­­ ­­W­­ ­­.­­ ­­B­ ­G­­ ­­1­­ ­­7­­­ ­.­­ ­C­­ ­L­ ­­­U­­­ ­­B
Marciqybfa

2021.05.20 | 10:05

8
М­­­л­­­а­­д­­­а­ ­м­­о­­к­­р­­­а­ ­у­­­ч­­­е­­­н­­и­­­ч­­­к­­а­­­ ­­­ч­­­у­­­к­­­а­ ­­ ­­W­­ ­­­W­ ­­W­­ ­.­­­ ­­B­ ­­G­­ ­­1­­­ ­­7­ ­.­­ ­C­­ ­­L­­ ­­­U­­ ­­B
XXX

2021.05.19 | 21:08

7
ВИНАГИ Е БИЛ СТРАХЛИВЕЦ И КРАДЕЦ ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО КАЗВА ЗА НЕГО ПЪРВИЯТ МУ ТРЕНЬОР ПО КАРАТЕ И РЕКЕТЬОР НА ФИРМИТЕ НАПРАВИЛИ ГРЕШКАТА ДА ПРАВЯТ БИЗНЕС ВЪВ БЪЛГАРИЯ И САМО СИ ПЪЛНИ СМЕТКИТЕ И ШКАФЧЕТАТА СЪС ЕВРО И ЗЛАТО А НАРОДА ГЛАДУВА И СЕ ЧУДИ КАК ДА СИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ МИШОК Е БОРИСОВ И СЕГА ПАК СЕ СКРИ

2021.05.19 | 20:36

6
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.05.19 | 20:36

5
Днес бяха назначени министри на Черепа

2021.05.19 | 20:22

4
Радев се е подготвил добре за Преврата, който провежда!
А

2021.05.19 | 20:17

3
Има ли някой още заблуден , който да си мисли че това не е кабинет нареден от бсп ! Ако има то той сигурно на познава добре говорителя на това правителство!
Някой си

2021.05.19 | 20:07

2
За смяната на зам. министрите съм съгласен, но от тях надолу си е чиста подмяна на системата без избори и при разпуснат парламент , без редовно правителство с медии които са ветропоказатели и съдебна система в пас си е чист преврат и то добре организирана от президента и БКП/БСП ! Тъй като тия хора добре знаят , че по друг начин чрез избори няма как да се докопат до властта!
Hollyawtva

2021.05.19 | 20:06

1
М­л­а­д­а­­­ ­м­о­­­к­р­­а­­ ­­­у­­ч­­е­­­н­и­­­ч­к­­а­ ­­ч­­­у­к­а­ ­­­ ­­­W­ ­­W­­ ­­W­ ­.­­ ­­B­ ­­G­­ ­­­1­ ­­7­­ ­­­.­ ­­­C­ ­L­­­ ­­­U­­­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини