Парламентарна комисия пак ще проверява Георги Първанов

  • 16 май 2012 13:14

  • 613
  • 0
Парламентарна комисия пак ще проверява Георги Първанов
©

Втора комисия ще проверява дейността на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в в парламента във връзка с помилванията и опрощаването на дългове. Този път обаче депутатите замаскираха липсата на възможност за проучване на бившия президент още в заглавието на парламентарната комисия.

Тя вече ще се казва Временна парламентарна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с действия и инициативи на длъжностни лица от органи на изпълнителната власт, както и на граждани, при и по повод помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания, и даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него през периода януари 2002 г. – януари 2012 г..

При гласуването от общо 121 народни представители,  „за” бяха 92, 23 – „против” и 6 – „въздържали се”. Повторното създаване на временна комисия се наложи, след като Конституционният съд обяви за противоконституционна комисията за проучване на помилванията и опрощаванията през двата мандата на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и Ангел Марин. Предложението за втора комисия е на лидера на РЗС Яне Янев и група народни представители.

Последвайте канала на

Novini.bg
613 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини