Мика Зайкова: Не бях добра орисница на 45-ия парламент, за съжаление

  • 10 май 2021 13:17

  • 646
  • 18
Мика Зайкова: Не бях добра орисница на 45-ия парламент, за съжаление
© Булфото

"Когато няма разбирателство и когато всеки е срещу всеки, така се получава. Не бях добра орисница на 45-ия парламент, за съжаление!". Това каза пред БНР Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт,, депутат от "Има такъв народ", която откри Народното събрание като най-възрастния депутат в него.

Тя заяви, че не приема обвинението, че ИТН носи вина за краткия живот на 45-ото НС, което проведе само 9 пленарни заседания: "Още в началото ние казахме, че не можем да правим колаборации с партиите на статуквото, а за ГЕРБ въобще не става въпрос. Г-н Слави Трифонов каза, че няма да контактуваме с БСП и ДПС".

По думите на Зайкова ИТН са отказали да съставят правителство заедно с другите партии на протеста, защото е имало опасност да бъдат зависими от партиите на статукво. Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт, беше категорична, че ДПС са провалили второто четене на проекта за преизчисляване на пенсиите и обясни: "Ние от ИТН гласувахме до един "За". В нашата програма е заложено през 5 години преизчисляване на пенсиите".

Мика Зайкова: Пенсиите трябва да се преизчисляват на всеки пет години

Депутатката обясни, че от икономическия екип на ИТН са съгласували с ръководството на партията преизчисление на пенсиите, което ще подготвят.

"ИТН е млада и модерна партия. Наше решение е ние да не се явяваме на платените предизборни дебати. Не мислете, че някой ни разпорежда. Защото какво имам аз да споря с Велизар Енчев (от "БСП за България"), който твърди, че има български граждани, които са българи и по-малко българи. ... Българските турци са толкова българи, колкото българите в Израел, Великобритания и т.н.".

Според нея не е приемливо това, че никой от правителството на ГЕРБ в оставка не се е явил да обясни на хората защо цените на тока и парното растат с "огромни проценти". Комисията за ревизия на управлението през последните 10 години Зайкова определи като много полезна, но уточни, че сега е важно какво ще направи прокуратурата.

Мика Зайкова - новата любимка от новия парламент

"Има срастване, това не го казваме ние, това го казва Европа... Корупцията е най-големият бич за една страна, която е с разрастваща се икономика. Милиарди евро минаха оттук по различни програми, но бяха ограбени или неефективно използвани. България е единствената страна, която не помогна директно на бизнеса в пандемията".

Зайкова нарече неудачен паралела между появата на ГЕРБ на Бойко Борисов преди 12 години и появата сега на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". Тя заяви, че ако ИТН има възможност да приложи програмата си, ще се подобри благосъстоянието на българските граждани.

Novini.bg
646 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
СТЕФАН

2021.05.10 | 16:11

18
Мике, колко си висока и широка, Един и петдесет дължина на 45 см. ширина те очаква. пътят към Ада!
Генади

2021.05.10 | 15:03

17
баба Мафиота :)

2021.05.10 | 14:06

15
Физкултурата бабичка

2021.05.10 | 14:10

16
Изкукала бабичка.

2021.05.10 | 13:25

6
Вижте бореца за народни правдини Слави Трифонов, човека, който днес иска да сменя държавната система с референдум! Истината е, че цял живот шоуменът от Би Ти Ви е живял и се е държал като мутра. Общувал е с мутри, пял е чалга за мутри и гангстери, седял е на трапезите им. Преди да го разстрелят босът на ВИС Васил Илиев пътуваше към среща с Дългия.Сега сцената, наречена България, му отесня. Иска да си отмъсти на Бойко, който не му позволи да продаде златната градинка до Японския за строеж и не му подари 50% от ГЕРБ. А само как му се подмазваше и парадираше с приятелството им... Слави превърна студиото си в трибунал над "престъпната политическа класа", на която всъщност той винаги е слугувал. Иска му се за пореден път да поведе народа, да се пише опозиция. Мислещите хора обаче съзнават, че от екрана на Би Ти Ви се опитва да ги яхне не борецът за правдини, а аверът на Георги Илиев, Илия Павлов и Емил Кюлев.

2021.05.10 | 14:04

14
Еййй 3-4поста един след друг написа ама сте си заминали квот и да пишеш
Мика Зайкова

2021.05.10 | 13:56

12
Искам си по-голяма пенсийкаа :)

2021.05.10 | 14:03

13
Подигравай се ама и ти един ден ще стигнеш до пенсия и тогава друга песен ще запееш.
Жени

2021.05.10 | 13:25

5
СЛАВЧО, НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ, КАКВИ МИЛИ ОЧИЧКИ, ПРАВЕШЕ НА БОЙКО БАРИСОВ. ТАКА ЧЕ СИ БИТА КАРТА, НЕ СТАВАШ. А И СЪС ЗДРАВЕТО НЕ СИ ДОБРЕ. ПОГЛЕДНИ СИ ТОРБИЧКИТЕ ПОД ОЧИТЕ И СИ КУЦ КОН СТОИШ САМО СЕДНАЛ
Смешко

2021.05.10 | 13:55

11
Славуца на всеки един олигарх свирчок е направил, ти за мили очички говориш :)
Мани

2021.05.10 | 13:54

10
Гнусния бабет само пенсията го вълнува!

2021.05.10 | 13:31

7
Третата световна война вече е започнала.Тя се води на територията на Трифоновия мозък. Войната е между лявото и дясното полукълбо. Резултата е милиарди загинали мозъчни клетки, а последиците са това, което виждате - безсмислени появявания по медиите

2021.05.10 | 13:54

9
щва партия е тази?! чалгарска, незнаеща, неможеща,лъжеща
А

2021.05.10 | 13:53

8
Мика е жива!
Mitaka

2021.05.10 | 13:24

4
Мутрата Трифонов изнудвал за 300 000 марки Славчо Христов, за да пропагандира за СДС .Разстреляният Георги Стоев: Слави прибираше по 40 000 долара от Сашо Дончев, за да агитира за БСП НЕМА ТАКЪВ ШУТ Разстреляният Георги Стоев: Слави прибираше по 40 000 долара от Сашо Дончев, за да агитира за БСП Представяме ви нова порция скандални разкрития за моралната нечистоплътност и алчността на шоумена мутра Слави Трифонов, който сега крои политическа кариера и иска да спасява България. Всъщност патриотарството му е само маска, зад която прозира безогледният му ламтеж му за лично облагодетелстване. В миналия брой публикувахме откъс от трилогията „БГ Кръстника” на летописеца на мафията Георги Стоев, който плати с живота си за смелостта да проговори за тайните на ъндърграунда. В текста той описа как Слави Трифонов е рекетирал бандита Поли Пантев и се е слагал на боса на ВИС Васил Илиев. Сега ви предлагаме нова порция свидетелства на Георги Стоев за двойния морал на златотърсача Трифонов. Вижте как шоуменът е изнудвал Сашо Дончев и Славчо Христов, за да пропагандира за БСП и СДС. Последно се бях виждал със Славчо (б. р. - Христов) точно два дни преди Нова година. Потърсих Крейзи, за да ми уреди среща с шефа му. Бях се присетил, че скоро ще стане една година, откакто му спасих живота. Досега само Маджо даваше пари, а Славчо не ми се беше отблагодарил. Крейзи се обади малко по-късно, за да му кажа за какво искам да се срещам с шефа му. Съвсем спокойно му обясних, че в навечерието на празниците очаквам да ми върне жеста. Крейзи затвори сконфузен, но след минути ме набра отново с мотива, че Славчо имал много ангажименти и нямало да има време скоро да се видим. - Добре тогава - пожелай му да се пази.

Добави коментар

Водещи новини