Проф. Пламен Киров: Има скандали с машините за гласуване

  • 08 май 2021 16:57

  • 1284
  • 2
Проф. Пламен Киров: Има скандали с машините за гласуване
© Кадър: Нова телевизия

"В двумесечен срок трябва да се проведат избори за ново Народно събрание и те ще се проведат на 11 юли", това каза в предаването "Офанзива" по Нова нюз юристът проф. Пламен Киров.

Относно новата ЦИК, мнението му е, че ще срещне значителни трудности при организиране на изборния процес, защото съставът му е доста стеснен.

Росица Матева: Договорът за машините не е приключен, те още не са платени

Според него изцяло машинното гласуване не нарушава правото на вот, но лошото е, че у нас се въвежда от днес за утре.

"Необходими са и гаранции за сигурността на вота, за да няма сянка на съмнение върху изборния резултат. Непрекъснато стават скандали с машините в САЩ и Венецуела", подчерта той.

Юристът подчерта, че в един закон не може да има пожелателни текстове. Професор Киров заяви, че закриването на специализираната прокуратура може да доведе до недовършването на определени производства и дела, ако не се вземат мерки. За него не трябва да се подхожда лекомислено към такава сложна материя, защото може да се разклати вярата в справедливостта и в съдебната система.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1284 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.05.08 | 20:14

2
ДА ВРЪЩАМЕ БЪРЗО БОЙКО, ЧЕ ЗА МЕСЕЦ СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ!
равносметка

2021.05.08 | 18:41

1
50% недоволни изобщо негласували 23% недоволни гласували против герб = милярди лева напълнени чекмеджета на няма и 27% гласоподаватели приближени на герб и всичко това с подкрепата на запада и изтока - егати демокрацията

Добави коментар

Водещи новини