Д-р Николай Брънзалов: НОЩ не трябва да бъде разформирован, защото имаме епидемия

  • 19 април 2021 08:56

  • 670
  • 2
Д-р Николай Брънзалов: НОЩ не трябва да бъде разформирован, защото имаме епидемия
© Кадър БТВ

Щаб трябва да има докато има действащо правителство. Щабът касае всички нас, а не само здравната система. Всеки, който взима решения, ще се обгради с колектив как да действа в тази ситуация. При това положение не трябва да бъде разформирован щабът, защото имаме епидемия. Това, че настъпват политически промени, не променя епидемичната обстановка. Това заяви д-р Николай Брънзалов в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Според него основният проблем, заради който НОЩ е създаден, е свързан с разрешаването на епидемията. По думите на д-р Мими Виткова като експертен орган Щабът трябва да бъде максимално широк, но политическата отговорност се носи от правителството.

Д-р Брънзалов каза, че въвеждането на мерките е имало за цел по-малка заболеваемост: „За нас няма значение кой от коя партия е. За нас хората са пациенти“.

Д-р Брънзалов: Няма да има нов пик на болни от коронавирус

От друга страна, Д-р Виткова критикува логиката и последователността на мерките: „На обществото трябва да се обясни, че когато се достигнат едни стойности, се предприемат нови мерки“.

„Решението да се създаде щаб се взима от премиера и правителството. Ние сме лекари – отиваме там да си кажем мнението. Всички лекари са действали в тази насока. За първи път България е била изправена пред такъв сериозен проблем, какъвто е пандемията“, коментира д-р Брънзалов.

Той изрази мнение, че д-р Симидчиев е един добър специалист, но решението за това кой да оглавява НОЩ е политическо.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
670 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.04.19 | 10:34

2
Искаме щаб срещу тъпотата. Всеки да се задължи да чете по две книги на година. Да се издава сертификат за това. Който няма сертификат, да не се допуска до държавна длъжност. Тъпотата е заразна. Всякакви глупости виреят и се размножават в тази тъпота.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини