ДСБ готови да се явят сами на избори

  • 14 май 2012 13:38

  • 1146
  • 2
ДСБ готови да се явят сами на избори
©

Една обединена, силна, реформаторска десница е много важна за гражданите на България, заяви пред журналисти заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев. Той отказа да коментира процесите в СДС, но поясни, че решението на сините за бъдещето на „Синята коалиция” е политическо. ДСБ са готови да се явят и самостоятелно на вота, деклариха хората на Костов.

В ДСБ смятат, че решението на коалиционните партньори е важно заради икономическите предизвикателства „Коалиции се съставят на база общи идеи, отбеляза Димитър Бъчваров от националното ръководство на ДСБ и посочи, че не вижда фундаментални различия със СДС в тази посока.

Във вторник Националният съвет на СДС трябва да реши дали на следващите избори за парламент и евродепутати съюзът ще се яви в коалиция с ДСБ. В неделя председателят на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на заяви, че ще подаде оставка, ако десницата не постигне обединение. Въпреки, че в партията има противници на идеята, той смята, че правилното решение не е „сините” сами да отидат на изборите или пък в коалиция извън дясното политическо пространство. Димитров посочи също, че трябва да се мисли за разширяване на „Синята коалиция”. Според Димитър Бъчваров какъвто и да е резултатът от гласуването на ръководството на СДС, ДСБ няма да омаловажи резултатите. По думите му някои хора апелират за разпадане на коалицията поради лични взаимоотношения.

„Ако на някой персонализира дясната политика, представя я като пазарлък кой да е лидер на друга партия - това не е нашият разговор,” заяви Радан Кънев.

Последвайте канала на

Novini.bg
1146 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дано

2012.05.15 | 07:49

2
Сами да се явяват ДСБ, да се видят, че са 5 човека, убийци на синята идея
Сърп

2012.05.15 | 07:49

1
И където да се явят нищо не става от тях. Те са пионерите по разграбване и унищожаване на държавата с продължение от Бойко Борисов. И накрая се очаква пак да тръгнат пълзейки по колене след Бойко Борисов..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини