Плевнелиев: Борисов е подготвил изненада следващите седмици

  • 11 април 2021 12:54

  • 7303
  • 89
Плевнелиев: Борисов е подготвил изненада следващите седмици
© Булфото (архив)

Управлението на държавата е упражнение за мъдри хора. Те отдавна трябва да са разбрали, че победата и загубата са много близо една до друга и нямат голям смисъл, заяви в ефира на бТВ президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Ще видим много нови роли. Тези избори, които минаха, бяха с висока избирателна активност спрямо кризата, в която се намираме – пандемията. Искам да благодаря на младите хора, които излязоха да гласуват, хората имат позиция и искат да я отстояват, заяви Плевнелиев. По думите му сега на ход са политиците, които трябва да докажат, че са държавници.

Според него заявката за промяна е повече от ясна, от тук нататък предстои тя да бъде реализирана. „Всички българи трябва да си дадем сметка какво се случва не само при нас, но и по света. Винаги съм казвал, че голямата битка не е между ляво и дясно, а между демократи и популисти, това е сблъсъкът в целия свят в последните години“, посочи Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Голямата битка между демократи и популисти предстои, България е заразена от популизма и ще плати висока цена, смята още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. „Колкото по-бързо популистите дойдат на власт, толкова по-бързо ще се отървем от тях. Популистите стават статукво и следващата битка ще е срещу тях“, прогнозира президентът.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е първа политическа сила – това е едно историческо постижение, длъжни сме да не го забравяме. От друга гледна точка системните партии, тези които вярват в институции, правила и ценности, все още са мнозинство. Антисистемните партии, наричам ги още популистки, казват, че управляващите са мутри и мафия. Тези, които обещават промяна на системата, те са във възход. Те не спечелиха тези избори от гледна точка на абсолютното им число, ще им бъде трудно да направят правителство, прогнозира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Имаме президент популист, който казва, че управляващите са мутри и който обещава промяна на системата. Имаме три политически субекта в новото народно събрание – „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, „Изправи се! Мутри, вън“, и „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ за съжаление, които бих сложил в категорията на популистките партии. За всяка една от тях, включително и за президента, предстои да видим как те ще успеят да реализират обещанията си, заяви той.

Борисов за опонентите му: Подиграват се, а после тичат във ВМА, щом се разболеят

„Партията, която искаше да се нарече „Няма такава държава“ с голяма вероятност ще управлява тази държава. Референдумът през 2016 г. имаше три откровено противоконституционни въпроса, добави Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Нека хората се замислят какво се криеше зад тези въпроси и какво щеше да се случи. Ако намалим субсидиите на партиите на 1 лв., това означава, че ги подаряваме на някакво задкулисно финансиране. Ако имаме мажоритарни избори в два тура, това означава диктатура на големите партии. Ако искаме мажоритарен избор на главния прокурор, това означава абсолютна диктатура. Демокрацията се базира на баланс между интересите на различните групи и между институциите, а не налагане със сила на неустойчиви във времето решения от името на народа“, добави Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Трудни са балансите, но това е политиката и ще се избира между по-малкото зло. Бързи избори след тези, например през юли, ще доведат по-големи изненади и по-голям хаос. Почти съм убеден, че ще имаме правителство. Не изключвам коалиция между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, нека не забравяме, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с винаги са играли заедно“, коментира Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Възможно е и трите популистки партии да се разберат за няколко важни за тях точки от дневния ред, смята той.

„Чух се с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след изборите и му казах едно единствено нещо – поздравих го за това, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в продължава да пише история с този резултат. Това, което мен много ме впечатли, е колко много европейски лидери честитиха на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в“, каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Борисов и екипът му са доказали не веднъж във времето, че чуват внимателно хората. Грешките са факт и аз мисля, че Борисов ги е разчел. Мисля, че е подготвил изненада следващите седмици. Не само ще покаже, че е чул внимателно гласа на народа, но и ще извади едно проевропейско и продемократично правителство“, заяви Плевнелиев. По думите му това ще е следващото поколение на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, което ще излезе и ще каже: Ние сме алтернатива на популистите. Никой не се страхува от служебен кабинет на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, добави той.

Novini.bg
7303 89

Свързани новини

Коментари 89

Добави коментар
Караоглу

2021.04.14 | 14:46

89
Да не се готви да оправи Деси Банова?!
Vladi

2021.04.11 | 19:14

88
И ние сме му подготвили на борисов изненада , сега мажем въжето със сапун

2021.04.11 | 17:06

80
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.04.11 | 18:17

87
Факти! Всички друго са мутренски лъжи на големите "бизнесмени" с дела.

2021.04.11 | 17:23

83
Никой не ти кълве на лъжите, говньо, Баце е най-големият айдук и изнудва хора откак стана премиер 2009-та. Оттогава няма нито един осъден досега "на топло", напротив, всички, които са изнудвани от ПП ГРОБ заведоха и спечелиха дела срещу България. И вместо Тиквата да им плати, плащаме ние, изчадие лъжливо гейбераско.

2021.04.11 | 18:15

86
Точен и казащ както винаги.Не като сегашния-говорещ с лозунги, клишета авразийски популист.
Помяра на снимката

2021.04.11 | 15:59

66
Е на 1% по интелигентност от сегашния президент на РБЪЛГАРИЯ г-н Румен Радев.

2021.04.11 | 17:36

85
Може да е интелигентен Радев ама не му личи.

2021.04.11 | 17:27

84
Цъ, Роската нема никаква интелигентност, той е изпълнителна комсомолска ку‏‏‏‏‏‏‎‏‏‎‎р‎вичка, която само плямпа трудно заучени фрази и прави точно каквото му каже дружинният ръководител, който раздава чемберите.

2021.04.11 | 17:05

79
Кой бе оня руския шпионин Радев ли?!?!?!

2021.04.11 | 17:02

78
Много проценти е по интелигентност над шофьора на самолет, отделно, че не настрои хората, както излезе Радко да развява юмручета, а и е трудно да бъде лицемер, какъвто е Радко. В едно интервю Радко не издържа от шоуто, което прави и се изхили на глас, докато се подиграваше с народа! Много достойно поведение, подобаващо за комунист...

2021.04.11 | 17:06

81
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.04.11 | 17:23

82
Никой не ти кълве на лъжите, говньо, Баце е най-големият айдук и изнудва хора откак стана премиер 2009-та. Оттогава няма нито един осъден досега "на топло", напротив, всички, които са изнудвани от ПП ГРОБ заведоха и спечелиха дела срещу България. И вместо Тиквата да им плати, плащаме ние, изчадие лъжливо гейбераско.

2021.04.11 | 16:01

68
Идеята на Бойко е да се направи правителство на всяка цена с две цели:едната - да попречи на президента да направи служебно правителство, а другата е опозията да управлява една година за да ги провали, защото Бойко ще накара фирмите да им създават хаос и ще им прави простотии в ЕС както е правил на Станишев преди това.

2021.04.11 | 16:57

77
Какви простотии е правил Бойко на Станишев бе? Когато Станишев беше начело на БСП, Бойко беше кмет на София...
Просто човек

2021.04.11 | 16:30

76
Ирландската пастирка да ходи да пасе козите...
Бай Васо Сърбеца

2021.04.11 | 16:27

75
Манете го тоя cuckold

2021.04.11 | 16:22

74
Ти коя си бе моме каде беше два мандата мълча , всеки ден правеше свирки на Боико

Добави коментар

Водещи новини