Журналист: Слави трябва да състави кабинет самостоятелно

  • 10 април 2021 14:08

  • 8142
  • 54
Журналист: Слави трябва да състави кабинет самостоятелно
© Булфото (архив)

Всички досега опозиционни партии говорят за провал на ГЕРБ, но да не забравяме, че разликата между победителя и втория политически играч, Слави, е 9%, с БСП е 11%, с "Демократична България" – около 16%, а с най-кресливите от „Изправи се. Мутри, вън“ е повече от 21%. Когато си получил на изборите около 5% от доверието на избирателите, да обясняваш, че настъпва краят на ГЕРБ, които ти водят с повече от 20% и са първа политическа сила, е някак комично. На много места по света изборите не излъчват ясно управляващо мнозинство, например в Израел Нетаняху също се затруднява да намери съюзници. Левите, зелените и либералите в Германия отсега обявяват, че ще управляват като евентуално изключат най-после Меркел след изборите през септември. Така че политическите трудности за коалиране са обичайна ситуация.

Такъв коментар направи журналистът и политически коментатор Калина Андролова за предаването по БНР "Политически НЕкоректно". Ето какво още сподели тя:

„Демократична България“, пропагандаторите на нерегулирания капитализъм и самодоволния индивидуализъм, считат, че биха могли да се коалират с „Изправи се! Мутри, вън!“ и с „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, но не и с ГЕРБ, което е парадоксално. „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ досега пропагандираше антиглобалистки възгледи, израсна като антисистемен играч и е всичко друго, но не и неолиберална платформа. „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ също така е непоносима естетика за представителите на костовисткия свят. Така че политическата възможност, която „Демократична България“ допуска за Слави, е всъщност невъзможност. Антагонизмът вътре в новия парламент е толкова силен, че този парламент дори теоретично трудно би могъл да излъчи коалиционно правителство. „Изправи се! Мутри, вън!“ е първата формация, която започна да се разпада, тъй като се крепи на външен натиск. Никой не иска да се коалира с партията на песимистичната носталгия БСП, чиято ръководителка претърпя исторически провал.

Слави Трифонов наруши мълчанието си, ето какво каза той

Очертава се мандатът за съставяне на правителство да отиде при Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Народът очаква от шоуто да измисли формула за управление, която да е различна от предишната. Има няколко варианта. Първи вариант, Слави да върне мандата, което ще разочарова избирателите му и ще му донесе негативи на следващите избори. Втори вариант, Слави да състави експертен кабинет, но самостоятелно, без да влиза в коалиция, като призове всички партии в парламента да го подкрепят според политическата си съвест. Така или иначе избирателите виждат в негово лице един вид „безпартийно“ управление, тоест свободно от досегашните партии. От изказването на Борисов става ясно, че ГЕРБ биха подкрепили подобен кабинет, а от изказването на Карадайъ следва, че ДПС ще подкрепят Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Нищо, че за камуфлаж се споменаха и други партии. Самостоятелен кабинет на Слави отлично устройва ГЕРБ, които имат нужда от почивка, без да предоставят властта в ръцете на арогантна груба опозиция. Може да се каже, че едно експертно и самостоятелно правителство на Слави може да спаси временно държавата от политическа криза, породена от шокова многопартийна коалиция, в която никой никого не може да понася. Освен това малко преди изборите Слави заяви, че подкрепя Радев, което би могло да се разчете и като заблуждаващ маньовър.  

Третият вариант е Слави да направи коалиция с „Демократична България“, „Изправи се! Мутри, вън!“ и ДПС да ги подкрепи без да влиза в коалицията. Слави със сигурност е наясно, че такава коалиция ще бъде мишена на ГЕРБ за всевъзможни удари. Около президентските избори внезапно ще се окаже, че правителството е така сглобено, щото да започне да се проваля в правилния момент.

Слави Трифонов избра града, от който ще е депутат

Четвъртият вариант е Румен Радев дава мандата на БСП, никой не желае да се коалира с БСП и се отива на нови избори. Този вариант не устройва ГЕРБ, а не съм сигурна дали устройва и Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Не е съвсем ясно дали при повтаряне на вота Слави ще задържи високия си процент, защото със сигурност самоорганизирането му е било подпомогнато от хора, които познават политическото инженерство. Процесът на нарастване на Слави е бил известен на водещата партия ГЕРБ, която го остави да се случи напълно благополучно. При едни следващи избори в парламента ще се намести и патриотичната коалиция, която изведнъж и странно беше разтурена, точно както градската десница на предните избори остана отвън. Малко схемите са едни и същи. Мая Манолова може и да претърпи фиаско при един следващ вот. Така че резултатите няма да са точно същите. Единственият печеливш от липсата на правителство в този парламент ще бъде Румен Радев. Така че правителство на Слави е по-вероятно да има", завърши Андролова. 

Novini.bg
8142 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
Една жена...

2021.04.11 | 00:33

50
Грозни, долнопробни коментари се сипят тук по адрес на Слави!!!! Слави прави нещо,а какво правите вие ,освен че си чешете топките на компютъра и търсите виновни за това,че вие не знаете,и не искате да правите!!!Бил чалгар,а вие какви сте???Биете кючеци при първи удобен случай ,иначе се правите на интелектуалци и разбирачи,а целият народ е затънал в блато и безисходица!!!Колко века още са нужни, за да поемете вината си,че няма по- бездушен и негативен народ от нас...Хитро прескачате общоизвестният факт ,че Слави не е добре със здравето,че не може да става от стола дори да посрещне гостите си!! Не това не ви интерсува,вие обещаното си го търсите като наследство!!!Слави се доказа през годините и пак прави нещо ,макар че не ви е длъжен нищо!!!Вие не го заслужавате!!!Народ който убива героите си и ги предава си заслужава съдбата!!!Не се кичете със славата на тези,които си дадоха живота, за да мрънкате и плюете вие днес ,дори когато се подиграват с иментата им,когато ги обявяват за терористи..и ги изхвърлят от учебниците . Засрамете се!!!И не чакайте месията!!!Слави не ви е виновен!!!Вие сте виновни ,че сте комплексирани , злобни и некадърни....
Турбочалгар

2021.04.12 | 20:49

54
Ами защо не му удариш едно езиче по дирника ма? Чалгаря така ще се издъни, че свят ще нисе завие.
penka il4eva

2021.04.12 | 16:29

52
bravo na jenata,mnogo zavistliv,ve4no marmoreht narod sme stanali,obedniaxme,no ne poumniaxme,pozdrav ot edna izbiagala navan...
Турбочалгар

2021.04.12 | 20:47

53
Чалгаря се опита да лапне по голям залък от това което може да преглътне. Сега ще му лъсне "експертизата" Избирателите му най после ще се убедят, че е въздух под налягане. Празни приказки и нищо зад тях. Във Африка има поговорка - колкото по високо се катери ваймуната по палмата толкова повече хора и виждат червения дирник. Със Чалгаря в момента се случва точно това.
Meghana20

2021.04.11 | 03:27

51
­­В­и­ж­­т­­­е­ ­м­­­о­­я­­т­а­­­ ­­­т­и­­й­н­ ­п­­­у­­­т­­к­­а­­­ ­­-­­­ ­W­­­W­­W­­­.­B­­­G­­1­­7­.­C­­­L­­­U­­­B­­

2021.04.10 | 19:42

44
Много добър анализ.
Анал из

2021.04.10 | 22:40

49
Тапанари сте.
Иво

2021.04.10 | 15:52

29
Да! ГЕРБ спечелиха! Но нека сами си отговорят, защо не спечелиха с мнозинство. Сигурно ще си кажат "щот българина е прост"
Ко нйе

2021.04.10 | 22:38

48
Българина прост. Сакън, българина е най умния на света. Всичко му е наред.
@kik

2021.04.10 | 16:39

40
Пропуснал си вота за ВиденОфф - те спечелиха и противно на общата амнезия именно те прокараха законите за реституция и валутен борд (загуба на банковата свобода на държавата). Пропуснал си Бареков спасителя, Воленчо спасителя и всияки подобни им еднодневки. Гласуваха и за тройната колкициика 3-5-8. И учиндолския ще се нареди до тях, като бележка под черта.
kik

2021.04.10 | 16:06

35
Че е прост българина - прост си е. Имаше време когато един клоун живеещ в щатите им викаше " Не ме гледай умно българино" и почти стана президент. После гласуваха " царя" щял да ни оправи. Оня си върна царските имоти и приключи с политиката. Само това го интересуваше. Сега гласуват за палячото клоун дето навремето открадна шоуто на Тодор Колев
kik

2021.04.10 | 16:05

34
Че е прост българина - прост си е. Имаше време когато един клоун живеещ в щатите им викаше " Не ме гледай умно българино" и почти стана президент. После гласуваха " царя" щял да ни оправи. Оня си върна царските имоти и приключи с политиката. Само това го интересуваше. Сега гласуват за палячото клоун дето навремето открадна шоуто на Тодор Колев
някой си

2021.04.10 | 16:04

33
слави ако още не знае да му кажа ,че с тази глупава тактика да мълчи вече е минут поне 3%
Слави се друса с бело

2021.04.10 | 22:37

47
Толкова е напран че не се показва.
поправка

2021.04.10 | 21:34

45
слави ако допусне рулетката до радев и следващи избори ще се случат много неща НО най важното е че няма да вкара и 10 депутати защото народа ще е огладнял озверял и без пенсии и без пари а не се знае и колко хора няма да са живи заради вируса
Saraa19

2021.04.10 | 21:36

46
­В­­и­­­ж­­т­­­е­­­ ­­­м­­о­­я­­т­а­ ­т­и­й­­­н­­ ­­­п­­­у­­т­­к­­а­­­ ­­­-­ ­W­­W­­W­.­­­B­­G­­1­7­­.­C­L­U­­­B­­­

2021.04.10 | 19:11

43
Разбира се, че ще състави кабинет. Хайде не му берете грижата и както се казва : "На чужд гроб, недейте да плачете."
Бай Васо Сърбеца

2021.04.10 | 15:56

30
Клатя журналисти
Ти си ненор, м, ален

2021.04.10 | 18:34

42
Васо Педе, расо

2021.04.10 | 14:48

9
Андролова, иди си изнасяй тъпите монолози в кончината, при твойте авери-водачи. Там имаш шанс за някой и друг слушател!!! Тук,не!!! Такива, прости каки, добра ли се до микрофон, по неясни пътища, нали се сещаш какъв го получават??? Айде, налапай го и млъквай!!!
Ти го лапай, боклук

2021.04.10 | 16:53

41
Е, как е

Добави коментар

Водещи новини