Любен Корнезов: Законът за конфискацията на имущество може да бъде използван за репресии

  • 13 май 2012 17:30

  • 1550
  • 2
Любен Корнезов: Законът за конфискацията на имущество може да бъде използван за репресии
© булфото

Законът за конфискация на незаконно придобитото имущество може да бъде насочен срещу конкуренти в търговията, каза депутат от БСП Любен Корнезов по Би Ти Ви.

Според червения законодател разпоредбите на нормативния акт могат да се използват и за лични разправи. Всеки ще може да да докладва за комшията си, каза той. Корнезов допълни, че комисията, която ще следи за изпълнението на закона, няма да бъде държавна, а партийна. Депутатът припомни, че законът е копие на нормативен акт от 1946 г. Не трябва да се връщаме с 66 години назад, допълни Корнезов.

В предаването Нека говорят участваше и депутатът от ГЕРБ Анастас Анастасов. Той отговори, че такъв закон е имало и преди 1944 г. Анастасов допълни, че целта на закона, който е написан добре, не е да удари всеки втори граждани да попадне под ударите на закона. Конфискацията е възможна, само ако съдия разпореди.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1550 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
някой си

2012.05.14 | 08:55

2
Да, в САЩ когато някой види, че съседът му прави нещо нередно веднага звъни и съобщава за това!

2012.05.14 | 08:51

1
Любен Корнезов: Законът за конфискацията на имущество може да бъде използван за репресии..................ОК да ви е яка крадливата ДУПАРА........Само не разбрах как обикновения гражданин ще го отнесе>?Защото и това се чу във парламента и ме напуши много на смях аммааааааааааааа мнооооогоооооо...........Който може да си докаже дохода и покупките на имоти няма от какво да се притеснява.Иначе на тея със вилите и хасиендите по морето жална им майка...........Дано част от имотите да се дарят на наистина НУЖДАИЩЕ се а не на жените и децата на деепутати,които се изкарват социално слаби............Малко възмездие е добре дошло,дори и да се злоупотреби и със политическа репресия.............COOOOOOOOOOL...................Кой крал сега ще връща.....................Но си оставам скептичен,защщото със времето се научих да не вярвам на празните приказки и обещания на Тиквеника

Добави коментар

Водещи новини