В Кюстендил се провеждат избори за общински съветници

  • 13 май 2012 08:22

  • 875
  • 0
В Кюстендил се провеждат избори за общински съветници
©

В Кюстендил се провеждат нови избори за общински съветници. Гласоподавателите, чиито брой е близо 58 500 души, имат възможност да избират между 19 регистрирани участници, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия адвокат Анани Константинов.

От тях има трима независими кандидати, две коалиции и 14 политически партии. Изборната бюлетина е с дължина 60 сантиметра, като вотът трябва да бъде отбелязан задължително със знака „Х”. На територията на общината са разкрити общо 119 избирателни секции, една от тях е пригодена за гласуване на хора с увреждания.

Със свое решение Общинската избирателна комисия се е разпоредила изградените в училищата системи за видеонаблюдение да бъдат изключени, а наличните камери – покрити, с цел избирателите днес да не бъдат притеснявани по време на гласуването. И на тези избори жителите от ромския квартал в Кюстендил ще гласуват в така наречените смесени секции. До новите избори се стигна, след като съдът касира резултатите от есента на миналата година поради допуснати груби грешки от страна на секционната избирателна комисия в село Коняво.

Последвайте канала на

875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини