Вежди Рашидов подари книги на Народната библиотека "Иван Вазов"

  • 02 април 2021 13:30

  • 384
  • 1
Вежди Рашидов подари книги на Народната библиотека "Иван Вазов"
© Булфото (архив)

Председателят на парламентарната комисия по култура Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е подарил днес на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив пет кашона книги от личната си библиотека, голяма част от които са с лично посвещение от авторите към него, съобщиха от комисията.

"Книгата е паметта на времето. Пловдив е моят любим град, а библиотеката тук е една от най-добрите и затова от сърце правя това дарение. Тук книгите ще бъдат достъпни за много хора, всяко посвещение на титулните страници носи за мен емоция и е живата ми връзка с автора", е заявил Рашидов.

Той е поздравил директора на библиотеката Димитър Минев и екипа му за успешната дигитализация на фондовете, както и градската управа на Пловдив за подкрепата, която оказват на развитието на културата в града.

Вежди Рашидов: Душите ни осиротяха със загубата на Татяна Лолова

По късно Рашидов е посетил най-старата сграда на Градската художествена галерия - на ул. "Съборна" в Пловдив, която в момента се реконструира с над 2,3 милиона лева, осигурени от държавата и от общината.

"Само за две години в Пловдив се изградиха три нови прекрасни галерии, градът има легендарна слава на уникално средище на духа и на творците и затова съм сигурен, че културата ще продължи да бъде приоритет в развитието", е допълнил Рашидов. Той е посетил също Археологическия музей и е поздравил директора доц. Костадин Кисьов за изследователската и популяризаторска работа.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
384 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kristena21

2021.04.10 | 03:53

1
­­В­и­ж­­­т­е­ ­м­­­о­­я­т­а­­ ­т­­­и­й­­н­ ­­п­­­у­­­т­к­­а­­ ­­­-­ ­­W­W­W­­.­­B­­G­­­1­­7­.­­­C­­­L­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини