Започва реконструкцията на пречиствателната станция на Пловдив

  • 29 март 2021 18:07

  • 426
  • 1
Започва реконструкцията на пречиствателната станция на Пловдив
© Булфото, архив

В средата на май започва реконструкцията на пречиствателната станция на Пловдив. Това е най-големият обект, който ще стартира тази година на територията на общината и е на стойност 70 млн. лв, като е част от „Интегрирания проект за водите на град Пловдив – етап I", който се финансира със 115 млн. лв. от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020", съобщи кметът Здравко Димитров.

"Днес Община Пловдив и ДЗЗД "ДЕЙТА КОНСУЛТ“ подписаха договор за оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор на обект „Реконструкция, модернизация и доизграждане на ПСОВ Пловдив – инженеринг“. Основната цел, която ще бъде постигната с рехабилитацията на ПСОВ, е да се намали навлизането на вредни вещества и биогенни елементи във водоприемника", посочи той.

"Договорът за строителните дейности по модернизацията на пречиствателната станция бе подписан през февруари, като изпълнител ще бъде ДЗЗД "ПСОВ ПЛОВДИВ 2018“, а в обединението влизат ,,ГБС ПЛОВДИВ“ АД, ,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД и ,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000“ ООД, с подизпълнител "Кристална вода“ АД. Срокът за изпълнение е 730 календарни дни", стана ясно още от информацията,

Ръководството на „Локомотив” Пловдив с категорична подкрепа за Бойко Борисов и ГЕРБ

Последвайте канала на

Novini.bg
426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kimberlya17

2021.04.10 | 03:53

1
­В­и­­ж­­­т­е­­­ ­­м­­­о­­я­­­т­а­­­ ­т­­и­­й­­н­­­ ­п­­у­т­­­к­­­а­ ­­-­­ ­­W­­W­­W­­­.­­B­­­G­­­1­7­­.­­­C­­L­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини