Червен общинар въртял далавери през "Софийски имоти"

  • 10 май 2012 12:48

  • 1800
  • 0
Червен общинар въртял далавери през "Софийски имоти"
©

Общинският съветник от БСП Борислав Борисов е извършил над 70 имотни сделки през последните 14 години, като схемата за изкупуване на имоти се е реализирала чрез дарение, прехвърляне на съсобственост и дори размяна срещу домакински електроуреди, твърди председателят на групата на ГЕРБ Малина Едрева, цитирана от Дарик радио.

Тя каза, че разполага с информации, че в много от случаите Борисов получава части от детски градини и спортни площадки. Цялата информация ще бъде дадена в прокуратурата, комисията за конфликт на интереси и НАП, каза Едрева и настоя Борислав Борисов да подаде оставка от Столичния общински съвет.

По време на заседанието на съвета Малина Едрева каза: „Дали неговите колеги са запознати със сделките, в които е участвал Борисов, можем само да гадаем. През 2003 г. семейство Борисови купуват от общинската фирма „Софийски имоти" право на строеж на три имота. Към този момент Борисов е общински съветник от БСП, председател на съвета на директорите на „Софийски имоти" е друг представител на БСП - Симеон Симеонов, а изпълнителен директор е вече осъденият Тошко Добрев.

Трите сделки за право на строеж са в кв. „Красна поляна". Ясно се вижда схемата, по която представители на БСП са си продавали един на друг общински имоти през „Софийски имоти". В документите, които ще предоставим, се вижда, че това е станало без каквато и да е публична процедура. Сумите, за които са извършени сделките, са изключително ниски. Единият от случаите е за строеж - квартална градинка с детска площадка, купен за 7560 лева. На нейно място в момента се подготвя строеж на двуетажна сграда от фирмата на съпругата на Борисов".

Председателят на групата на БСП Жельо Бойчев каза: „Ние в групата нямаме такъв тип практика и такъв тип специализирани звена да се занимаваме с проверка един на друг. Това е присъщо на други политически сили, които разполагат с целия информационен и служебен ресурс на държавата по този въпрос. Нашата политическа сила никога не е разпъвала и няма да разпъва чадър над никакви нередности или злоупотреба с власт. Настояваме да бъде извършена тази проверка и всички обстоятелства и факти да излязат наяве".

Последвайте канала на

Novini.bg
1800 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини