Шефът на общинарите в Добрич се отказа от заплатата си

  • 10 май 2012 12:44

  • 547
  • 0
Шефът на общинарите в Добрич се отказа от заплатата си
©

Председателят на Общинския съвет на община Добричка се отказа от заплатата си в ефира на Дарик радио.  Ще изпълнявам задълженията си на обществени начала, обяви Петър Петров.

Досегашният председател д-р Даниела Йорданова, от групата на БСП, отстъпи поста на Петър Петров от ГЕРБ, след гласуване на 11 от общо 21 общински съветници, на извънредно заседание на 8 април. Промяната бе поискана с мотив, че Йорданова не се справя с работата си.

„Основната ми цел е да бъде променен стила на управление в община Добричка, да изкараме управлението на общината от администрацията и кмета и то да слезе в общинския съвет" - коментира пред Дарик новият председател.

„Смяната на председателя на общинския съвет не е заради личностен конфликт, а заради груби нарушения в Правилника за работа на Общинския съвет и Закона за местното самоуправление и местната администрация" - категоричен бе Петров. Той декларира, че в бъдещата си дейност ще залага на екипността в интерес на работата и благосъстоянието на жителите на община Добричка.

Петър Петров е завършил ВИАС - София със специалност Геодезия. Работил е като началник на отдел „Архитектура и благоустройство", директор на дирекция и зам.-кмет на община Добричка. Два пъти е бил кандидат за кмет на община Добричка - през 2007 и 2011 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
547 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини