Общинският съвет в Кърджали прие бюджета за 2021 година

  • 26 февруари 2021 18:07

  • 403
  • 1
Общинският съвет в Кърджали прие бюджета за 2021 година
©

С 27 гласа "За" Общинският съвет в Кърджали гласува бюджета на общината за 2021 година. Заложените параметри на най-важната финансова рамка в Кърджали са в размер на 75 млн. и 700 хил. лева, като увеличението спрямо предходната година е с близо 7%. Социално ангажиран и бюджет на диалога бе наречена най-важната финансова рамка от кмета на общината Хасан Азис.

По-важните специфика в бюджета на общената са увеличение на минималната работна заплата, непроменените размери на данъците, увеличаване на средствата за делегираните дейности, продължаване на дофинансирането със собствени средства на част от делегираните - общинска администрация, образование и култура, каза Хасан Азис по време на общинската сесия.

Съветникът от Демократична България Радослав Милев наблегна в изказването си на огромната тежест на общинската хазна от страна на раздутата администрация, която според него е проблем в цялата страна. Малко над седем млн. лева заложените приходи от данъци, издръжката на администрацията възлиза на повече от девет милиона лева, посочи Милев.

Той беше опроверган от общинския съветник от ДПС Сезгин Бекир, който каза, че разходите за възнаграждение на администрацията възлизат на четири милиона и седемстотин хиляди лева, което е 7% от бюджета на общината.

Съветниците от БСП подкрепиха финансовата рамка на община Кърджали. Групата съветници от ГЕРБ не я подкрепиха. Техният председател Гроздан Колев коментира, че бюджетът не отразява нуждите на общината.

Последвайте канала на

Novini.bg
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ANTIFA

2021.02.27 | 13:28

1
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини