Във Видин ще прегледат състоянието на уличната пътна мрежа

  • 25 февруари 2021 17:33

  • 254
  • 2
Във Видин ще прегледат състоянието на уличната пътна мрежа
© Областна администация - Видин

Областната комисия по безопасност на движението по пътищата проведе заседание. Представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ оцениха високо работата на Комисията през изминалата година

Във връзка с настъпване на летния сезон, в срок до 30.04.2021г. кметовете на общини на територията на област Видин да създадат необходимата организация за предприемане на цялостни обходи и огледи на състоянието на общинската и уличната пътна мрежа, съвместно между общинските администрации и ОД на МВР. Това бе взето като решение на проведеното днес заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Съвместните обходи и огледи следва да бъдат извършени в срок до 28.05.2021г.

При огледите приоритетно ще се обръща внимание на състоянието на сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка, видимостта в хоризонталните криви, дървета и храсти в крайпътното пространство, настилки. В срок до 15.06.2021г. общини следва да изготвят подробни доклади с конкретни констатации за състоянието и набелязани превантивни мерки със срокове за изпълнение.

На заседанието, водено от заместник областният управител Лъчезар Попиванов, бе единодушно приет Проектът на Годишния доклад за изпълнение на областната политика по БДП за 2020г. В срещата, освен постоянните членове на комисията, чрез онлайн платформа взеха участие и представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, които дадоха положителна оценка за работата на комисията и отбелязаха, че е вложено голямо старание в изготвянето на годишния доклад. „План-програмата на Областна администрация Видин беше една от двете, които бяха приети напълно безусловно в края на миналата на година“, подчерта Цветелина Иванова от Агенцията. Заместник областният управител благодари за високата оценка и изрази надежда, че добрата съвместна работа и старанието на всички, ангажирани с безопасността на движението по пътищата ще продължи и занапред.

Началникът на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР - Видин Владимир Герасимов представи анализ на състоянието на пътнотранспортната обстановка на територията на област Видин през 2020г. Той информира, че през изминалата година на територията на областта са регистрирани 338 пътнотранспортни произшествия, при които загиналите са 14 лица, а 124 са ранени. В сравнение с 2019г., броят на пътните произшествия е намалял, но пострадалите са повече.

Аврамова: Само за 2020 г. са ремонтирани над 140 км третокласни пътища

От РДПБЗН–Видин информираха, че през 2020г. огнеборците са реагирали общо на 96 произшествия, от които 19 катастрофи и 77 – техническа помощ.

На проведеното заседание стана ясно, че Центъра за спешна медицинска помощ е обслужил 107 ПТП-та, в които 14 човека са загинали и 158 са пострадали.

Представител на Областно пътно управление информира, че през четвъртото тримесечие на 2020г., основните дейности са били свързани с осигуряване на нормална и безопасна проходимост на републиканските пътища при зимни условия.

Представителите на общините докладваха резултатите от направените обходи на общинската и уличната пътна мрежа, извършени преди започването на зимния сезон 2020-2021г.

Последвайте канала на

Novini.bg
254 2

Коментари 2

Добави коментар
Claudiaa19

2021.04.10 | 03:57

2
­В­и­­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­о­­я­­т­­а­­­ ­т­­и­­­й­­­н­­­ ­­п­­у­­­т­­к­­­а­ ­­­-­­­ ­­W­­­W­­W­.­­­B­­G­­1­­7­.­C­L­­­U­­B­­
1234

2021.02.25 | 19:52

1
А, Видин там една улица я правят по няколко пъти!

Добави коментар

Водещи новини