Захариева: Демокрацията не може да съществува без уважение към човешкото достойнство

  • 24 февруари 2021 18:05

  • 616
  • 6
Захариева: Демокрацията не може да съществува без уважение към човешкото достойнство
© Екатерина Захариева, фейсбук

Коронавирусът не само заплаши здравето, но ограничи живота и правата на много хора по света. Статистиката говори за това: през 2020 г. 96 държави са обявили извънредно положение; 50 държави са имали мерки, които се отразяват на свободата на словото, 130 държави са приели мерки, ограничаващи събирането на хора; 53 държави са въвели мерки, които се отразяват на личната неприкосновеност. Често пъти заради затворени граници в разгара на пандемията семейства и близки оставаха разделени, защото пътуванията бяха ограничени. Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева във видеопослание по време на 46-тата сесия на Съвета на ООН по правата на човека.

"Убедена съм, че уважението към правата на човека трябва да остане в сърцето на нашите усилия за справяне и възстановяване от коронавируса. Сред националните ни приоритети са равнопоставеността на половете, овластяването на жените и момичетата, правата на децата с увреждания и развитието на толерантни общества. Вярвам, че демокрацията не може да съществува без уважение към човешкото достойнство, без равенство, толерантност и насърчаването на свободата на религиите", каза тя.

Лекарственият регулатор на САЩ подкрепи ваксината на Johnson & Johnson

И подчерта, че като настоящ член на Съвета на ООН по правата на човека България е отдадена да насърчава и развива най-високите стандарти в областта на правата на човека.

"Затова страната ни започна кампания за набиране на подкрепа за преизбирането й отново за член на Съвета по правата на човека за периода 2024-2026 г.", каза още Захариева.

Последвайте канала на

Novini.bg
616 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Andreaa23

2021.04.10 | 03:57

6
­­­В­­и­­­ж­­т­­е­­­ ­м­­­о­­я­­т­­а­­ ­­т­и­­й­н­­­ ­­п­­­у­­т­­к­­а­ ­­-­­ ­­­W­W­­W­­.­B­­­G­1­7­­.­­­C­­­L­­­U­­B­­
ХАНЪМ КАТЕТО

2021.02.25 | 03:40

5
КОЛКО "демократично" СЕ ИЗКАЗА СЛЕД КАТО ОСМАНОИСЛЯМСКИЯТ ФАШИСТ Р-ТИЙП ИЗПРАТИ 3000 ТЕРОРИСТА В ПОДКРЕПА НА АЗЪРБЕЙДЖАНСКИТЕ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ СРЕЩУ ЦИВИЛНИТЕ АРМЕНЦИ "Азърбейджан е наш надежден партньор" СИРЕЧ МАЙНАТА И НА ДЕМОКРАЦИЯТА, СЪЩАТА ТАЯ ШМАТКА, МЪЛЧА УПОРИТО И ОГЛУШИТЕЛНО КОГАТО ОСМАНОИСЛЯМСКИТЕ ФАШИСТИ СОДОМИЗИРАХА ЦЪРКВАТА В ТУРЦИЯ И ЛИЧНО МУСТАКАТИЯТ ИМ ФЮРЕР ВИЕШЕЕ КАТО РАНЕН ЧАКАЛ МАААНЕТА В НЕЯ.

2021.02.24 | 20:24

4
Чекийката на Бойко.
еmo

2021.02.24 | 18:41

3
"Кaкви човешки достойнства и човешки правата " говори тая " умница". Осъзнава ли това което казва ? Когатo милиони хора бяха оставени произвола на съдбата , милиони които не могат " да свържат двата края" които си лягат полугладни ( имам предвид пенсионерte) хора които не заслужаваха това положение хора унижени никому не нужни тая " умница" разказва приказки .
Рени

2021.02.24 | 18:27

2
Бездмислени изказвания При положение видно от последните събития в много страни от ЕС и зад океана и в уж много демократични държави как де налагат с насилие и агресия правила и начин на живот нежелани от хората живеещи там.
Справедлив

2021.02.24 | 18:15

1
Прооооста свиня!

Добави коментар

Водещи новини