Премиерът: Продължаваме да подкрепяме общините с още над 9 милиона лева

  • 24 февруари 2021 10:42

  • 275
  • 11
Премиерът: Продължаваме да подкрепяме общините с още над 9 милиона лева
© Министерски съвет

Над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково отпусна на днешното си заседание Министерският съвет. Това съобщават от правителствената пресслужба.

Одобрените средствата в размер на 4,954 млн. лв., отпуснати по бюджета на община Перник, ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на р. Струма, в участък с дължина 700 м. и за почистване на речното корито на реката, в участък с дължина 650 м. Кметът на града Станислав Владимиров благодари на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за навременната подкрепа на правителството. „Тази помощ е изключително належаща, за да направим река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите дейности“, заяви Владимиров.

С предоставените 1,9 млн. лв. на община Разград ще се извърши ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Симеон“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“ в града. „Благодаря, че молбата ни намери решение. Това са двата основни булеварда в града и с ремонта им отпушваме движението“, отбеляза кметът Денчо Бояджиев. Премиерът Борисов припомни, че през декември миналата година правителството одобри и 500 000 лева за ремонт на улици и обществени сгради в селата в региона, както и 100 000 лева за доизграждането на храма „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в града.

Правителството увеличи средствата за спорт за всички деца на България

С отпуснатите 2, 326 млн. лв. на община Аксаково ще се извърши основен ремонт на участък от общински път VAR 1031 /от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово/. „С тази помощ показвате, че и малките населени места не са забравени. В града има много инвестиции и този проект е важен за нас“, заяви кметът на общината Атанас Стоилов по време на заседанието.

„Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ „Хемус“. Строи се на пълни обороти. Когато стане магистралата до 2 години, ще видите колко различен ще е и този край на България“, подчерта пред представителите на местната власт премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Правителството одобри и 25 000 лева за ремонтни и реставрационни дейности за храм „Св. св. Константин и Елена“, с. Браниполе, община „Родопи“. Кметът на селото Даниела Стоилова благодари за помощта и отбеляза, че не за първи път правителство оказва финансова подкрепа.

Последвайте канала на

Novini.bg
275 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.02.24 | 11:05

2
Нинова за по сигорно направете коалиция със десните и левите без гербавата шяйка.Тогава вече ще имате 100% мнозинство в парламента.Успех Нинова да здъфчите герб хунтата и нейните хрантутници.

2021.02.24 | 20:07

11
Само гн Христо Иванов Да България,всички останали са хрантутници.

2021.02.24 | 20:04

10
На Борисов и шяйката му да муе честита загубата на изборите.Сигорни сме че щесе коалират всички десни и бсп,без герб,и ще имат мнозинство в парламента.Ще смажат герб Борисов Пеевски Доган Гешев и Цацаров.Гаранция в имато на Република България.Петимата ще бъдат арестувани а Гешев ще бъде изхвърлен,ще сменят гербевите закони.Иначе отърване няма от тях,хунтата.

2021.02.24 | 20:01

9
Герб ще загуби тези избори и ще види целият свят как празнува българина за загубата на бг шяйката и хунтата герберска.Три месеца ще празнуваме ядене и пиене хора и ръченици.Музиканти стягайте оркестрите.Всички гербери да изчезват да бягат от България.Майката им е .е.б.а.н.а.Боко бегай.

2021.02.24 | 20:00

8
Най големият гарант е гн Христо Иванов от Да България за Република България.Само той се усмели да смаже Пеевски Доган и Картела Борисов,на Росенец.За това мили българки и българи трябва да го подкрепим ако истински искаме истинска промяна.Той знае и законите и знае какво да промени и какво да направи.Ще попилее шяйката на герб.Само Да България!!!

2021.02.24 | 19:59

7
Ама разбира се ,че няма да получите доверието ни.Вашата партия е едноличен търрговец Боко.На руснаците се продава,на американците се продава,харчи ни парите на халос.Къде е народа в целия цирк.Много си вярвате.Не всичко е пари самозабравили се политически про-титутки.Толко си можете.11 години ни 1 реформа.Сега ви гледаме само срутищата,неспокосано и некадърно управление.Всеки ден в Нс бълвате куци закони.Ходете си вече.

2021.02.24 | 19:58

6
Христо Иванов е най безстрашният герой в България.Всички ако сме истински българи и ако милеем за България,трябва да гласуваме за Да България гн Христо Иванов.

2021.02.24 | 19:58

5
Лаура Кьовеши-България и гн Борисов са слона във чакалнята на ЕС на престъпниците.Дръж ми радо къскета,файтонът се клати.
????

2021.02.24 | 12:25

4
А,намериха ли се ПОТЪНАЛИТЕ МИЛИОНИ ЕВРО в Перник за "ремонта ПОД ВОДА" на "Студена" и "водопровода БЕЗ ВОДА" от "Рила"? ТЪРСИ ли ги някой? КОЙ,КОЙ,КОЙ ги ТЪРСИ???????????????????????????????????? Българиооооооооооо!!! НАРОДЕ????

2021.02.24 | 11:05

3
Същите тия престъпници, продали и се отрекли от народ и родина, се гласят пак да седнат в парламента, видите ли!?! Същите тия, престъпници!?! И се правят на разсеяни!?! ГЕРБ, БСП и ДПС са една партия, узурпирала власта в България!!! Всичко е договорено предварително, бас!!! Мафия, никъде и никога, не е била ликвидирана с демократични избори, независимо колко хора са гласували!!!

2021.02.24 | 11:04

1
Ама разбира се ,че няма да получите доверието ни.Вашата партия е едноличен търрговец Боко.На руснаците се продава,на американците се продава,харчи ни парите на халос.Къде е народа в целия цирк.Много си вярвате.Не всичко е пари самозабравили се политически про-титутки.Толко си можете.11 години ни 1 реформа.Сега ви гледаме само срутищата,неспокосано и некадърно управление.Всеки ден в Нс бълвате куци закони.Ходете си вече.

Добави коментар

Водещи новини