Контрера за скандала в р-н "Красно село": Кметицата е решила да си докара едни пари

  • 24 февруари 2021 10:12

  • 1350
  • 5
Контрера за скандала в р-н "Красно село": Кметицата е решила да си докара едни пари
© ВМРО, архив

Комисията по бюджет и финанси на Столичния общински съвет излови кмета на район „Красно село“ – Росина Станиславова (Демократична България), че си самонадписва по половин заплата от програмата за подпомагане на пострадалите от Ковид-19. Финансираният с европейски средства проект е „Патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания“.

Това написа във "Фейсбук" общинският съветник от ВМРО и председател на Комисията по транспорт в СОС Карлос Контрера. 

Всички столични райони кандидатстваха за тази програма. В Красно село обаче се оказва, че освен алтруизма, районният кмет е решил да си докара едни пари. Писала се ръководител на проекта и си саморазпределяла хонорари за това към заплатата.

Скандал за присвояване на европари в "Красно село"

По-странното е, че въпросната кметица на Демократична България отказва да предостави документи колко точно пари си е прибрала от проекта, ръководейки го. Остава един горчив привкус от цялата тази ситуация. Така, например, редно ли е районният кмет да получава месечен хонорар, за да ръководи проект. Всъщност, априори не е ли това работата му – да ръководи. Да ръководи без значение дали парите са европейски и, че може да се получава възнаграждение за това.

Логично е да си зададем и въпроса какво точно е ръководела Станиславова и защо не е бил посочен друг човек, който наистина организира пряко работата? Едва ли някой има и най-малкото подозрение, че районният кмет е ръководел на хартия, а някой друг шерп се е занимавал с цялата координация и реално е организирал нещата. Всъщност, казусът е еманация на това, което критикуват гражданите в районните администрации.

Парадоксът е, че точно представител на „умните и красивите“ от Демократична България се увъртя на първия ден от мандата, за да вземе едни пари.

Кметица на ДБ обиди общинар на ГЕРБ в ефир, той я попита присвоявала ли е пари

Сега ще започне разтягане на локуми, че е законно, видите ли, да се проверят всички кметове и т.н. Обаче, това не отмива по никой начин горчивия привкус, че точно „умните и красивите“ борци срещу „мафията“, раделите за нов морал в политиката от Демократична България бръкнали у кацата с меда. И не само бръкнали, но и нагло обясняват, че това било правилно. Не само сгащени на място, но и за още се облизват.

Иначе въпросната госпожа Станиславова, улисана в раздаването на патронажни грижи, за цялата минала година не може да асфалтира и една дупка в района, да оправи и един тротоар в района и върна целия си бюджет за това. После защо гражданите са недоволни...

Комисията по бюджет и финанси на Столичния общински съвет излови кмета на район „Красно село“ – Росина Станиславова...

Публикувахте от Карлос Контрера в Вторник, 23 февруари 2021 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1350 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Evelyna19

2021.04.10 | 03:58

5
­­В­­­и­­­ж­­т­­е­ ­­м­о­я­­­т­­а­­­ ­­­т­­­и­­й­н­­­ ­­­п­­у­­­т­к­а­­­ ­­-­­­ ­­W­­W­­W­.­­B­­­G­1­7­­.­­C­­L­­U­­B­­­
До беее Не сме глупаци

2021.02.24 | 12:44

4
Павильоните са на общински съветник от Герб,с фирма регистрирана във Варна.затова въртят,сучат име не казват.Документите са уредени по времето на старият кмет,който е от Герб.Когато отиде разследващ журналист на мястото на регистрация ,никой не отвори.За присвоените пари на кметицата пак е съшито с бели конци,защото не е от Герб.Мандалото лопна,стига лъжи.Нищо ,че премиерът ни нарече...глупаци.

2021.02.24 | 12:19

3
Новите лица в политиката всъщност май се оказват стари задници. Някой изненадан ли е?

2021.02.24 | 12:18

2
ДеБъ е партия на дeбили.
Бееее

2021.02.24 | 11:20

1
Кмета на община Триадица от ДБ. Момче на 16 загина от токов удар. Кметицата на Красно село от ДБ. Тм си разпределят парички от Евро фондове.

Добави коментар

Водещи новини