Възмутително: В парламента няма рампа за инвалиди, депутат не успя да положи клетва от трибуната

  • 12 февруари 2021 10:55

  • 737
  • 5
Възмутително: В парламента няма рампа за инвалиди, депутат не успя да положи клетва от трибуната
© Булфото, архив

Новият депутат от ГЕРБ Павел Савов не успя да положи клетва от трибуната на ремонтираната за милиони пленарна зала. Причината - високи стъпала и липса на рампа за инвалидни колички. Случката имаше широк отзвук и породи възмущение. 

Савов се придвижва в инвалидна количка, заради която обаче се наложи да бъде вкаран от задната част на пленарната зала. Той бе придружаван от квестор. След като стана ясно, че не може да стигне до трибуната, на новия депутат бе подаден подвижен микрофон. Савов се настани на последната парламентарна банка. 

Един от първите, които се възмутиха от това, беше председателят на Комисията по външни работи и депутат от БСП Кристиан Вигенин. 

"Срам! За пръв път народен представител не можа да произнесе клетвата си от трибуната. След десетки милиони пръснати за ремонт на новата пленарна зала, тя е недостъпна за хора с увреждания! Хубава работа, ама герберска...", написа той вчера сутринта във фейсбук. 

Бившият партиен дом е новият дом на депутатите

След обособяването на новата пленарна зала депутатите се преместиха в бившия Партиен дом. Още от първия ден обаче стана ясно, че въпреки мащабния ремонт има много недообмислени неща. Така например журналистите бяха оставени в стая в приземния етаж, докато пленарната зала се намира няколко етажа по-нагоре.  Достъпът до нея за медиите пък е по стълби, без асансьор. Това ограничи и самата работа на журналистите, които дори изготвиха подписка с искане за нормални условия при отразяване работата на парламента. 

А за това, че няма осигурен достъп за хора с увреждания също веднага направи впечатление. Някои коментираха, че парламентът, който е стожер на законодателната власт, нарушава изискването всяка обществена сграда да има равни условия за всички граждани.

Срам! За пръв път народен представител не можа да произнесе клетвата си от трибуната. След десетки милиони пръснати за...

Публикувахте от Кристиан Вигенин в Сряда, 10 февруари 2021 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
737 5

Коментари 5

Добави коментар
Marya21

2021.04.10 | 03:59

5
­В­и­­ж­т­е­ ­­­м­­о­я­­т­­а­ ­­­т­и­й­­­н­­­ ­п­у­т­­к­­а­­­ ­­­-­­­ ­W­­­W­W­­.­­­B­­G­1­­­7­.­­­C­­­L­U­B­­
гост

2021.02.12 | 12:55

4
Тия па , за тия никакви милиони за ремонт искат и рампи - ми за крадене кво ша остане -а????
Не само рампа!

2021.02.12 | 12:19

3
В тази сталинистка конюшна няма нищо човешко и факта, че всички селядури напуснаха единодушно старата сграда с история говори красноречиво какви комунистически свинчуги са се набутали и основали ВСИЧКИ партии!!!
aaa

2021.02.12 | 12:00

2
Нормално е , нали трябва да има ремонт на ремонта и да се крадне нещо , правилно казано хубава работа ама герберска

2021.02.12 | 10:58

1
Какво толкова се учудвате,все пак ГЕРБЕРАСТИ са правили ремонта.

Добави коментар

Водещи новини