Корнелия Нинова се срещна с пчелари

  • 11 февруари 2021 07:54

  • 758
  • 5
Корнелия Нинова се срещна с пчелари
© БСП

В Деня на пчеларя лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и народният представител Румен Георгиев разговаряха  с представители на пчеларския бранш в България. На срещата бяха обсъдени проблемите пред сектора, с които се сблъскват родните производители на мед и пчелни продукти.

„Българският мед е качествен и здравословен продукт на световно ниво. Производството му трябва да бъде подкрепяно, за да може да бъде конкурентен на европейския и световен пазар“, заяви Нинова Пчеларите донесоха на Нинова истински роден мед и фалшив от 2018 година, който е на българския пазар. „Важен въпрос е контрола на качеството на меда за българския пазар, за да може да се храним  здравословно, а не с ментета.“, добави тя, цитирана от пресцентъра на БСП. Има реална опасност от фалити на стотици пчелари в цялата страна заради част от променените критерии за малките и средните пчелари, които на практика са неизпълними, споделиха участници в срещата.  

Пчеларите се оплакаха от внесените от управляващите промени в Закона за пчеларството и благодариха на парламентарната група на социалиститите за отстояваните в парламента позиции в защита на българските пчелари. Според представителите на българските пчелари в момента цари нормативен хаос в сектора и политиката на управляващите води до неговото монополизиране. На срещата с лидера на БСП – Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, те настояха за нова политика за пчеларството, която да е в унисон с европейските насоки - Зелената сделка и стратегията "От фермата до трапезата".

Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за увери своите гости, че в управленската програма на БСП пчеларството е изведено като приоритет и левицата подкрепя политиките за биологично производство и екологичното земеделие.

Novini.bg
758 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Shannona19

2021.04.10 | 03:59

5
­­­В­­­и­ж­­т­е­ ­­­м­о­­­я­­т­­а­ ­­­т­и­­й­­н­­­ ­­п­у­­т­­к­а­­­ ­­­-­­­ ­­W­­W­­W­.­­­B­­G­­­1­7­­.­­­C­­L­U­B­­­
04 Април 2021 г.

2021.02.11 | 10:41

4
Аз пък прочетох - Корнелия Нинова се срещна с ... печалбари. Пусти избори ! Сега всички наши т.нар. "политици" ще се скъсат да обикалят по села и паланки и да обещават на всеки - всичко ,само и само да се добрат до властчицата , а па после ... ,после - да сте мислили ,когато сте гласували.

2021.02.11 | 08:36

3
Напълни ли чантата с бутканЕ,с медец другарко?

2021.02.11 | 08:36

2
Напълни ли чантата с бутканЕ,с медец другарко?
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.02.11 | 08:22

1
Мдаа,според бесеп.едерастите пак Бат Бойко е виновен за световното масоворизмиране на пчелите. По кумунистически К.урнела разполага с парите на данъкоплатците и обещава държавата да изкупува меда на печларите на търговско-капиталистически цени на дребно. Това разбира се е оправдано, защото мъдът е много здравословен, особено за пенсионната каса - колкото повече захар яде населението, толкова по-бързо диабетес 2 с неговите здравословни последици ще усигури икономическата подкрепа за държавата на болшевиите! Венсеремос, след козите, прасетата и кокошките, сега другарката професор по всичкология Говнелия Импелксова реши проблема с пчелите. Той е особено належащ в сегашната епидемиологична и сезонна обстановка! Нинова наистина е една безкрайно ограичена селянка съшо като радеф-кауня от хасковско!

Добави коментар

Водещи новини