Захариева отговори на нападки на Заев, коментира и смъртта на Скатов

  • 10 февруари 2021 08:24

  • 6644
  • 6
© МВнР, архив

Оказваме пълното съдействие за транспортиране на тялото на Атанас Скатов. Имах множество разговори с мениджъра на Скатов, премиерът също, но от фирмата, която организира изкачването имаше различни версии за смъртта му. Това заяви пред Нова вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на

"По официален документ причината за падането му е скъсано въже, но искаме обективно разследване", каза още вицепремиерът. 

Водач на експедиции за трагедията със Скатов: Набавиха пари от едни мечтатели

За Сърбия и Северна Македония 

"Вчера професорът се оправда, че репликата му не била за всички българи. Трябва малко повече отговорност и мисъл преди да се говори", отговори Захариева на изказване на проф. Драган Симеунович. 

От ВМРО разкриха част от гнусните нападки на проф. Симеунович срещу българите

Ето и още една част от думите на сръбския професор: „Българите са зверове, които избиват всичко пред себе си.“ „Българите са изкормвали бебета от утробите на бременни жени и след това са ги изгаряли живи.“ „Да не забравяме и българизацията. Те избиваха свещеници и учители в Сърбия и след това въвеждаха българско образование в училищата". 

"С коалиционните ни партньори нямаме различния по македонския въпрос", съобщи външният ни министър. 

"Много ли е принципно да възпитаваш поколение след поколение с омраза към един народ?", отговори Захариева на изказване на Зоран ЗаевЗоран ЗаевЗоран Заев е политик от Република Северна Македония, министър-председател на.

Заев: Приятелите като България не трябва взаимно да се блокират

Вчера премиерът на С. Македония изтъкна, че "непринципната позиция на България е попречила на провеждането на първата междуправителствена конференция с ЕС, с което трябваше да бъде ознаменувано началото на преговорите". 

Ние искаме Северна Македония да е част от Европейския съюз. Това, което ни питат всички е защо не започнат преговори, а в процеса да се решат проблемите ни. Само, че не може всичко да се реши за ден, емоционални са, но искахме няколко стъпки преди процеса по одобряването за ЕС, разкри вицепремиерът.

За Жозеп Борел 

"Борел не трябва да бъде отстранен, това ще увеличи напрежението", заяви Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на по повод новината, че Александър Йорданов и още 72 евродепутати искат оставката на Борел. Поводът е посещението на върховния представител на ЕС за външната политика в Москва, което, според тях сериозно е навредило на репутацията на Общността.

Борел: Трябва да избегнем постоянната конфронтация с Русия

"Борисов не се крие зад някого. Трябва отговорност. Не е като Мая Манолова да не е била партиен член", коментира Захариева темата за бъдещите парламентарни коалиции след изборите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6644 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Jennya19

2021.04.10 | 03:59

6
­­­В­и­­­ж­т­­­е­­ ­­м­­о­я­т­­­а­­­ ­т­­и­­й­­н­ ­­п­у­­­т­к­а­­­ ­-­­ ­­W­W­W­.­­B­G­­­1­7­­.­­C­­­L­U­B­

2021.03.01 | 17:08

5
A bate Boiko kato Maq ne beshe li partien cle ili Kateto se pravi na qmrqla lisica policai ili pojarnikar nepartien nqmashe ili na dneshno vreme e namoda da si otdrugata strana na barikadata krak s vremeto.Jalko e kogato bivshi kumunisti govorqt sreshu komunisti.Kumunist e ne covek a jilezo po tocno lamarina i cuka na kuho nishto nqma v glavata kato prazna kartuna.

2021.02.10 | 11:06

4
Герб ще загуби тези избори и ще види целият свят как празнува българина за загубата на бг шяйката и хунтата герберска.Три месеца ще празнуваме ядене и пиене хора и ръченици.Музиканти стягайте оркестрите.Всички гербери да изчезват да бягат от България.Майката им е .е.б.а.н.а.Боко бегай.
Македонец

2021.02.10 | 10:46

3
Тази простакела оскверни българската история.

2021.02.10 | 09:09

2
Тия са тотално сбъркани хора. Явно са в дълбоко умопомрачение.
алоу, жената-герб,

2021.02.10 | 09:09

1
я марш обратно в кухнята при Цецка Секса и Искра Кашалота.

Добави коментар

Водещи новини