Гърневски: Радев да оттегли желанието си за втори мандат. Четири години стигат!

  • 03 февруари 2021 09:42

  • 6362
  • 66
© Булфото (архив)

ПГ ГЕРБ призова в декларация от парламентарната трибуна президентът Румен Радев да оттегли заявката си за втори мандат.

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски заяви от трибуната на парламента:

Когато миналата година през юли президентът Радев вдигна юмрук над главите на протестиращите български граждани, раздели нацията и изкрещя „Мутри вън“, бяхме сигурни, че изстреляният халостен патрон ще пообиколи пространството над „триъгълника на властта“, но след рикошета в истината, като бумеранг ще връхлети върху президентската хасиенда отсреща. Няма как да не последва възмездие, когато по време на незапомнена чума се опитваш да отстреляш ония, които денонощно се борят за спасението на всеки български живот.

Деница Сачева: Президентът живее в едни лабораторни условия

Хората са измислили поговорка: „Не гледай сламката в окото на отсрещния, а виж гредата в своето око“, защото едно е да клеветиш без никакви доказателства опонента си, а друго е когато срещу теб се изправи българското правосъдие и Европейската служба за борба с измамите. Както казваме нова година – нов късмет. Вчера медиите рано-рано изстреляха над потъналото в тишина президентство незаобиколими въпроси: 

ОЛАФ заподозря в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов. 

ГЕРБ с позиция за разследването на ОЛАФ по обществената поръчка за МВР

Българското МВР е нарушило условията на своето споразумение с ЕК  за отпускане на безвъзмездни средства, като е използвало парите от ЕС за закупуване на автомобили с повишена проходимост вместо нови полицейски автомобили с висока проходимост за всякакви терени. Европейската служба за борба с измамите препоръча да бъдат възстановени в бюджета на ЕС близо 6 млн.евро, както и да се прецени наличието на предпоставки за откриване на наказателно производство срещу служители на МВР. 

Пред националните медии от "Дондуков" 2 най-нагло коментираха разследването на международните експерти от ОЛАФ с думите: „Лъжа до лъжа". Ето как Румен Радев се опитва да разпъне чадър над съветника си за разследването на ОЛАФ.

Лъжите на „Дондуков“ 2 извират непрекъснато. Правят препратка за датата на сключване на договора, но ОЛАФ не атакува договора, а по-важни обстоятелства. Важно е да се отбележи, че МВР е нямало как да не подпише договора в началото на 2018 г., защото преди това поръчката е била обжалвана последователно пред КЗК и ВАС и е потвърдена от двата органа. Действащият български ЗОП не предвижда възможност за отмяна на влязло в сила решение, потвърдено включително и от българския съд.

От президентството с позиция направил ли е Пламен Узунов скандална МВР покупка

От ОЛАФ се интересуват кой е манипулирал процедурата по обществената поръчка преди откриването й. Кой е задал критериите, за да нагласи избора на изпълнителя? А критериите и процедурата са проведени именно по времето на Радевия изпълнител на поръчки. Тоест, докато човекът на Радев е шеф на МВР се променят условията на обществената поръчка и тогава се решава, че ще се вземе предвид най-ниската цена, а колите може и да са с повишена проходимост, а не както е заложено в началото – с висока. По този начин изискванията се нагаждат така, че да спечели компания, която произвежда само SUV, а не SUV или джип. 

ОЛАФ е категорична в какво се състои нарушението – в критериите по конкурса преди откриването на процедурата. Това са нещата, които са свършени от служебния шеф на МВР – Пламен Узунов и от служебното правителство на президента Радев.

Шефът на ОЛАФ: Манипулирането на обществени поръчки са класически случай на измама

Ако трябва да обобщим накратко, ОЛАФ и разследването търсят отговор на следните въпроси:

-    Кой е манипулирал тази обществена поръчка, за да се стигне до такъв избор?
-    Кои от фирмите, заявили участие в конкурса, произвеждат и SUV и джипове?
-    Кой е поръчителят на аферата, която отново ни злепоставя пред ЕС?

Към Прокуратурата на Република България е отправена препоръка за досъдебно производство на длъжностни лица от МВР за злоупотреба с власт и облагодетелстване на трета страна. Освен деянията, по които са обвинени, предмет на разследването е и търговия с влияние, както и извършени корупционни и длъжностни престъпления.

Уважаеми колеги, помните ли репликата на Огнян Герджиков, с която той ясно описа простия механизъм на взимане на решения в печално известния служебен кабинет: "Желанието на президента на републиката е това да бъде направено по този начин, по който аз докладвам. Това е". И сега ли, г-н президент, "просто така" наредихте. Ние отдавна знаем, че конституционно отредените Ви правомощия Ви стягят. Но нека не забравяме, че в правовата държава има норми на политическо благоприличие, които родните държавници следва да спазват.

Прокуратурата обединява доклада на ОЛАФ и делото за търговия с влияние срещу Пламен Узунов

Господин президент, не станаха ли твърде много провалите на Вашия екип. Докога обществото ще търпи неадекватните Ви действия и елементарната липса на контрол върху подчинените Ви?

Докога разюзданото президентство и неговите служители ще рушат авторитета на европейска България? Както се казва - какъвто чорбаджията, такива и ратаите му. Но няма защо да се учудваме, та нали само преди два месеца Вие лично ни направихте за резил в една европейска страна, скривайки, че не сте уведомен за контакт със заразен с Ковид 19.  Излъгахте безцеремонно целия народ, че не знаете, а всъщност сте били уведомен още ден преди пътуването. И домакините Ви изгониха заслужено от страната, в която поставихте под риск и националното й ръководство, и нейни граждани и българската делегация, която Ви придружаваше. Всички помним и как буквално се подиграхте с КОВИД-19 миналата година, шегувайки се, че България вече е изолирала два щама. 

Официално: Радев ще се кандидатира за втори мандат

Господин Радев, вие сте срам и позор за страната ни, а сте зинал за власт в тази току-що съвзелата се от комунистическата кома България. Като хора с повече опит в политиката, Ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за нов мандат. 4 години стигат!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6362 66

Свързани новини

Коментари 66

Добави коментар
Гражданин

2021.03.20 | 23:59

66
Този Гърневски да не. би някой иска да го вижда пак в парламента.Толкова ограничен човек който мина през всички партии ,незнам има ли нормален човек да гласува за него.
Анатема

2021.02.03 | 15:08

63
Ех Гръньо,Гръньо ! Комуняго долен ! Не се наяде! И при едните ,и при другите все лапаш - и така цял живот !

2021.02.03 | 17:57

65
Какво гушище е разлюлял
Малееее

2021.02.03 | 17:46

64
На всяко гърне миродия
Еврейски отпадък

2021.02.03 | 10:24

14
А ти що не се оттеглиш от крадливата шайка и веднъж завинаги да спреш да крадеш бе безроден пребоядисан комунист . Собствения ти син се отказа от теб к се изправи срещу теб на протестите които вече ще стане цяла година нацията да протестира срещу вас . Не те ли е малко срам на стари години така да съсипваш България и да е ограбваш заедно с БКП .!? За кво са ри тея пари като вече к семейство нямаш ? В гроба ли ше ги носиш .? Ограби Пловдив съсипа го ,, ковчега джобове няма другарю гърневски - имай малко смирение глупако . Колкото До Радев народа решава а не ти . Защо сами придворни кучета се изправяте срещу Радев Не ти харесвал ок , изправи СЕ срещу него на избори и ги спечели - хайде дърт БКП памперс . Какво само буботиш . Иди НА избори 1 към 1
Неизвестен

2021.02.03 | 13:39

62
О, Боже, говори Гърневски ! Затаявам дъх....Не мога да дишам от погнуса. Ще си призная - гласувах за ГЕРБ, заради почтена своя позната , която стана депутат. И мисля, че успя да се съхрани като човек сред котилото им. Но като чуя или видя ето този, решавам. - този път не познахте. Вярно , разграничавам се от мутренското ви излъчване. Ще гласувам за най - отявлената ви опозиция !
До ,,Еврейски отпадък"

2021.02.03 | 12:30

59
И от мен- Прекрасен коментар за морала олицетворяващ ГЕРБ...!Още два пример за това-Тома Биков- щеше да вкарва Борисов в затвора...!Антон Тодоров- написа ,,Шайката"...!А сега са най-големите лизачи на ГЕРБ...!
Магелан

2021.02.03 | 12:15

58
Прекрасен коментар.

2021.02.03 | 11:59

57

2021.02.03 | 11:57

56
ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ НАПРАВО И СЦЕПИ СИСТЕМАТА НА ТЕЗИ КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ.ГЛЕДАМ НА СНИМКИТЕ БАЙ СПАС ПЛЪТНО ДО ПЕТЪР МЛАДЕНОВ НА МИТИНГ ШЕСТВИЕ НА БСП ПРЕДИ 28 ГОДИНИ!ЕЙ ИЗВЕДНЪЖ КАК СТАНА ДЕМОКРАТ!Единственият президент до сега който се опълчи срещу мафията и корупцията !Всички други от Желев до Плевналиев гледаха безучастно как се разграбва България .Чест и почитания към сегашният президент който обедини 67% от българите срещу тези крадливи боклуци.Народа вижда и оценява това!

2021.02.03 | 12:36

61
Радев се опълчи срещу " мафията ", защото, тази " мафия " му спря кранчето за кражби, на него и безродната БСП. / БКП / Анадъмо, боклук?
Едуард Петров-Едо

2021.02.03 | 12:35

60
Според мен, това е един честен коментар! Бих добавил някои по-пиперливи съждения за това говедо гърневски!
х

2021.02.03 | 11:50

55
цукаловски ,като дрът комуняга не може да иска нищо

2021.02.03 | 10:54

31
Най голямата мечта на Борисов е да стане президент и единствено Радев пречи
Към Ясновидеца

2021.02.03 | 11:45

54
Ясновидецо предвиди кога ще завали дъжд от пари можеш ли
марина

2021.02.03 | 11:19

43
ха ха хвърчилото е безгласна буква , ако решат веднага ще го елиминарат ама понеже е глупак им е удобен

2021.02.03 | 11:01

35
господи,ако знаеш колко си проззззз,ще се гръмнеш
Спас

2021.02.03 | 11:27

48
Гоня своята химера – яка, тлъста далавера. Прескачам сръчно оттук там, от БКП не ме е срам.
Към Спас невежата

2021.02.03 | 11:43

53
колко трябва да си нисък за да мислиш пишеш и говориш по този начин коя ли е жена ти а семейството ти

2021.02.03 | 11:30

50
Борисов през последните месеци раздава парите на данъкоплатците безразборно насам натам със цел първо да печели колкото може повече гласове на изборите и от друга страна да провали следващото правителство, тъй като той осъзнава че броя на впечлените от неговите действия няма да му стигнат да управлява и по този начин като провали управлението след него ще се върне на власт като "спасител", такъв номер навремето направи СДС мафията ограби държавата и провали управлението на Ж. Виденов и му скри житото!
БравоБОРИСОВ Напред

2021.02.03 | 11:41

52
поздравления за успеха знам че това е началото но вярвам че Вие Борисов ще успеете подкрепям ви Бог да ви благослови и вашето семейство и цялата държава Амин

2021.02.03 | 11:31

51
Не съмнено че Борисов постигна и добри неща за 3 мандата, но твърде недостатъчно, освен това бизнес мафията му скри топките и го измамиха в много неизгодни сделки и той не можа да се отърве от тях. Най отгоре съдбата е благосклонна към Премиера Борисов, той дойде на власт точно да получи каймака след като друг Премиер вкара държавата в ЕС и опра негативите на трудностите, които новите членки изпитват през първите 2 години от членството си!

Добави коментар

Водещи новини