Георги Гергов оглави пловдивското БСП

  • 05 май 2012 18:38

  • 1811
  • 6
Георги Гергов оглави пловдивското БСП
©

Бизнесменът Георги Гергов оглави пловдивската градска организация на БСП на днешната отчетно-изборна конференция още на първи тур.

Настоящата лидерка, Атанаска Тенева си е направила самоотвод с аргумента, че за просперитета на организация и реализацията на нейните политики е нужна силна ръка. Три са се оказали окончателните номинации за нов градски лидер на червените, след като заедно с Тенева и лидерът на червените в район „Тракия”, Атанас Петков също си е направил отвод. Двама от финалните номинирани пък дори не са присъствали на форума за избор.

Така окончателното състезание в тайния вот на близо двеста и тридесетте делегати е било между три номинации- Георги Гергов, Илия Гатев от младежката структура на БСП и Илия Баташки, един от кандидатите за градски лидер и на предишната изборна конференция преди две години, съобщава кореспондентът на Информационна агенция КРОСС в Пловдив. С поне пет гласа повече от необходимия минимум мнозинство е избран Гергов, за него са дали гласа си 117 делегати. Форумът на пловдивските червени избира и 61- членно градско ръководство. Ще работя за консолидирането на партийната организация и поемам твърд ангажимент да направя Градския съвет на БСП- Пловдив работещ орган на партията, заяви минути след избора Гергов. Георги

Гергов междувременно вече две години е лидер и на областната структура на БСП - Пловдив, уставно това положение, едновременно лидерство на двете организации е позволимо, коментират червени активисти.

Изборът все пак не е минал в анемична конкуренция, тъй като не са липсвали симптоми на упражнен натиск върху част от делегатите от страна на конкурентите на Гергов. Това доверяват делегати на конференция, след като час преди старта на конференцията един от другите кандидати е пробвал персонални совалки с обещания какво ще направи за тях, ако бъде избран за градски лидер.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1811 6

Коментари 6

Добави коментар
Мен

2012.05.08 | 02:09

6
Брей, така ли му се вика - "подал си е самоотвод" ? Гергов, колко струваш да те поръчаме бе, ненужен боклук ? Скоро ще те ровят !

2012.05.08 | 02:08

5
това червено копеле заслужава да бъде храна на свинете си
Fiki

2012.05.08 | 02:08

4
Типичния лидер за една лява партия:) Сигурен съм, че милионера Гергов ще защитава интересите на обикновените хора. Някой вярва ли още, че БСП е лява партия и не обслужва олигархията и корпоративните интереси.
на Гоцето авера

2012.05.08 | 02:08

3
Крадлив свинар начело на стадо комунистически прасета.

2012.05.08 | 02:08

2
Червените пловдивски прасета, най после се събраха със свинаря си. Тоя бастиса цял свинекомплекс и на Б Свинска П ще тури кръста. Още повече няма да му се храни стари безплодни червени свини, които и за сапун не стават.
Баууу

2012.05.08 | 02:08

1
E това е истината в България и за БСП партията,педераст председател си слага регионален координатор свиня. БРАВО КОМУНИСТИ ДОКАЗВАТЕ КАКВА ИЗМЕТ СТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА.

Добави коментар

Водещи новини