Емил Радев се включи в инициатива за хуманно отношение към животните

28 януари 2021 14:05

Емил Радев се включи в инициатива за хуманно отношение към животните
© ГЕРБ
187 0

С искане за писмен отговор евродепутати изпратиха въпрос до Европейската комисия относно бъдещия европейски етикет за хуманно отношение към животните. Сред подписалите документа е и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който е зам.-председател на Интергрупата за защита на животните в Европейския парламент. Това съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Според евродепутатите новата доброволна схема за етикетиране, която министрите на земеделието на ЕС поискаха от ЕК относно хуманното отношение към животните, трябва да информира потребителите за прилаганите методи на развъждане, транспортиране и клане.   

„По принцип този етикет ще бъде даден на храни, произведени при по-строги стандарти от тези, които вече са предвидени в законодателството на ЕС. Следователно би било вероятно значително да подобри състоянието на животните, като същевременно увеличи доходите на фермерите, ангажирани с хуманния подход”, се изтъква в мотивите за изпратения до ЕК въпрос.

Емил Радев призова за по-силна защита на правата на децата в ЕС

Инициативата на евродепутатите е част от усилията да се реализират политики за максимална информираност на потребителите по отношение на произхода и безопасността на продуктите.

Novini.bg
187 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар