Кристалина Георгиева: Европейците сме хубави хора

  • 04 май 2012 21:08

  • 1391
  • 18
Кристалина Георгиева: Европейците сме хубави хора
©

Всички решения, които са взети от началото на кризата в ЕС, са с цел Европа да е единна. Не трябва да се срамуваме от Европа, а да се гордеем с нея.

Това заяви в предаването на БНТ "Панорама" българският еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

"Днес е модерно да се критикуват европейците, което за мен не е правилно. Все пак ние европейците трябва да се замислим за конкурентоспосбността на ЕС, за да заемем по-добри позиции в света", добави тя.

Тя съобщи, че току що е приключило изследване на "Евробарометър" за това дали европейците са готови да дават пари за хуманитарна помощ, което показва, че готовността за помощ се увеличава - 9 от 10 запитани са отговорили положително. "Европейците сме хубави хора, готови сме на солидарност едни към други. Ние обаче си мълчим и оставяме евроскептиците да вземат връх", посочи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Тя каза, че в България трябва да се създадат такива условия за развитие на малкия и среден бизнес, които да направят българите по-инициативни. "Ние трябва да си повярваме, за да тръгнем напред. Трябва да обичаме страната си, да вярваме и да уважаваме европейското семейство. Имаме своето заслужено място в Европейския съюз и трябва да вярваме в бъдещето на единна Европа. Този дух може да направи чудеса", каза още българският еврокомисар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1391 18

Коментари 18

Добави коментар
Celestian

2012.05.05 | 11:59

2
По комунистическо време се надявахме на партията да ни даде светлото бъдеще. Бойко Борисов сега ни обяснява, да издържим 2 години и като построи магистралите реки от пари ще потекат към България и светлото бъдеще ще дойде. Тази кака Кристалина Георгиева - да се надяваме на Европейският съюз да ни донесе светлото бъдеще. А докато чакаме някой да ни донесе светлото бъдеще, се превърнахме отново в роби. България в момента е колония на Америка. Лошото е това, че на българите си им харесва. Рядко някой стачкува или се бори за правата си. Последният пример - протеста против Проектозакона за детето. Съдейки по участието, прилича малко родители ги е грижа за децата им, и това, че държавата ще им ги открадне чрез СС, си е напълно закономерно. Та така... Такива ми ти работи

2012.06.27 | 10:05

18
Явно си някои прост келеш за да пишеш глупости? Я питай майка си и баща си колко пъте са стачкували и борили за правата си?? Защото преди 20 г. никакви права не сме имали,освен богоизбраните от БКП. Май още си на митинга със Станишев от 1 май? Дръвник прост.

2012.05.06 | 01:13

9
Просто 90% от народа е "наведен" и не се вниква особено какво му лапацотят по сандъка , защото е загрижен как да си изхрани дечурлигата . А и да хвърли някой око на новините , всичките гадости са му подадени с ентусиазъм , в красива опаковка и му обясняват , че ако не го харесва - е мръсен комунист ! А сериозни стачки без организация , финансиране и ясна информационна кампания ( за какво иде реч и какви са целите) НЕ СТАВАТ !!! Много хора , дори и да са наясно и да имат желание да се промени нещо , нямат елементарна финансова и физическа възможност .

2012.05.29 | 21:11

17
Миналата година г-н Барозу се изцепи нещо за заплатите ни - какви адекватни и прочие били (за ваше сведение едва от 01.05 т.г. официалната минимална месечна работна заплата в България стана 145 евро дотогава тя беше едва 135 евро! Вие сигурно заработвате в същата тази Европа по колко – да кажем по 800 евро на ден!?! - Къде отиваш може би през второто десетилетие на 21 век??????????).
Annuit Coeptis

2012.05.29 | 21:11

16
Я някои фен да опита на напише нещо по дълго от три изречения тук, защото мен ме режат! Изглежда съм надоел!
еми това е

2012.05.29 | 21:11

15
друго не може да се поства тука засега освен любовни обяснения! Много кофти с демокрацията начи!
Обичам Кристалина Геуоргиева

2012.05.29 | 21:11

14
Обичам я!

2012.05.07 | 01:12

13
Кристалино, собствениците на този сайт са се погрижили да не се поместват по-дълги и критични отзиви за теб! Това е жива демокрация в действие!? Срам и резил заради цензурата и то точно под статия за еврокомисар! ГОЛЯМ СРАМ!

2012.05.07 | 01:12

12
Лошата новина е обаче, че вие, европейците, можете засега само много красиво да говорите, така по принцип - ах, колко е хубава "Одата на радостта", ах Фридрих Шилер, Просвещението и прочее! За повече воля и желание очевидно нямате! Когато стане обаче въпрос за работа и за социалното благополучие на Българите, ела ти да видиш!

2012.05.07 | 01:12

11
Кристалино, само със заклинания и благопожелания от сорта на "трябва това, трябва онова" нещата няма да се оправят! Госпожо, комисар, съществува културна, икономическа и ментална пропаст между нас, Българите и вас, европейците!

2012.05.07 | 01:12

10
Холандия да видиш ли (таз иначе спрягана за люлка на западната демокрация страна), Великобритания ли да видиш, Франция ли, Германия, Швейцария ли с нейните само 2000 души на година законни емигранти от седем страни-членки на ЕС от Централна и Източна Европа!!! То се почва един неистов вой, едно смъртно стенание - "помощ, онези тъмни субекти от Източна Европа настъпват, искат да ни изядат"

2012.05.05 | 20:43

8
И дай сега едни квоти, квоти, квоти, едни ограничения, един Шенген през крив макарон (тук не мога да не се съглася обаче с позицията на Нидерландия по въпроса, като имам предвид корумпираността и степента на деградация на управляващия режим в България!) Едни фалшиви увещания (откъм Франция и Германия) как циганите ни били "важна, фундаментална част от българското културно и историческо наследство....!!!"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини