Георг Георгиев: Р. Северна Македония да залови и накаже осквернилия българското знаме

  • 18 януари 2021 17:36

  • 651
  • 1
Георг Георгиев: Р. Северна Македония да залови и накаже осквернилия българското знаме
© Facebook

Проблемът с оскверняването е в рецидива. За втори път наблюдаваме вандалски акт срещу българското знаме в Република Северна Македония. Това заяви зам.-министърът на външните работи и председател на МГЕРБ Георг Георгиев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Погрешно е да се хвърля вина само срещу България. Ние сме демонстрирали своята воля и много ни се иска да го видим и от съседите си. Подобен знак би бил да се залови и накаже извършителят на тази варварска постъпка, подчерта той.

Македонските власти издирват вандала, който запали българското знаме

Никога България не е имала нещо против самоопределянето на която и да е нация, но не сме съгласни да се изопачава историята ни, заяви Георгиев.

Той отново подчерта за какво настоява Българската държава, за да подкрепи еврочленството на Република Северна Македония.

По повод промяната на учебниците по история в Република Северна Македония, зам.-външният министър заяви: „Това да пришиваш към българите татари, да ги наричаш окупатори и т.н. е в пълен разрез с историческите факти. Към момента имаше известна воля за постигането на някакви резултати, но към момента те са незадоволителни“.

За нас е без значение на коя дата ще са изборите. Намирам мотивът за смяната на датата като нескопосано обяснение. Нека да се има предвид, че трябва да проведем изборите в страни, в които католическият Великден се празнува и това ще усложни изборния процес. Освен това ограничителните мерки ще са сериозни, което е още една пречка. По този повод в МВнР вече е сформирана работна група за организацията на вота зад граница. Консултациите показаха пълният разрез, който има президентската институция с всички останали политически сили. Нямаше диалог и чуване на аргументи, обобщи Георг Георгиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
651 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕ ПОДРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.18 | 18:38

1
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА

Добави коментар

Водещи новини