Цветан Цветанов: Ще бъде много интересно да се огласи договорът с "Газпром"

  • 14 януари 2021 16:22

  • 7757
  • 30
Цветан Цветанов: Ще бъде много интересно да се огласи договорът с "Газпром"
© Републиканци за България

Ще бъде много интересно да бъде огласен публично договорът, който Теменужка Петкова е подписала с "Газпром". Първото, което ще направим в следващия парламент е анкетна комисия за действията на правителството и уронването на престижа на нацията в евро-атлантическите среди, заради поети ангажименти пред руската страна. Ще запитаме: има ли лица от българското правителство, които са провеждали тайни разговори с руски граждани от забранителния списък на ЕК? Добре е също да се знае дали тези срещи са били документирани по надлежния ред и дали са били в защита на националния интерес. Това заяви във видео интервю за "Студио Банкеръ" председателят на "Републиканци за България" Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. По думите му Борисов, Дончев и Петкова трябва да отговарят за прокарването на този газопровод.

,,Подкрепям Христо Казанджиев, който каза, че ще е много интересно да бъде публично огласен договорът, който Теменужка Петкова е подписала с "Газпром". "Турски поток" е поредната възможност на корупционен натиск и корупционни действия'', каза Цветанов.

Христо Казанджиев: Постигането на диверсификация у нас е фейк новина

Мога да дам пример, че сме на първо място по непрозрачно разходване на публични средства. В момента има много механизми, които се създадоха със заобикаляне на Закона за обществените поръчки, със създаването на държавни предприятия финансирани от бюджета и възлагане на определени подбрани фирми, което винаги показва един огромен дефицит както в качеството на изпълнението, така и възможност за корупционни схеми. В тази посока премиерът и управляващите живеят в един виртуален свят, но реалността е съвсем различна. Нека да се позоваваме на тези критерии и стандарти, които са заложени от развитите демокрации и начинът, по който се дават оценките, призова Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той заяви, че населението не е достатъчно информирано от действията на правителството в условията на пандемия. Министърът на здравеопазването се старае всячески да балансира между политическите решения и това, което дават лекарските съсловия, защото те са много по-ясни и кореспондиращи с това, което се приложи в Западна Европа.

,,Проф. Михаил Константинов има своите заслуги за провеждането на избори в България през последните 20 години. Съвсем нормално е да защитава това, което е наложил като някакъв стандарт. В дигиталното общество, в което живеем, трябва допълнително да се създадат гаранции с възможни платформи за честност на изборите. Възможността да се направи това нещо е действително да има публичност на всички протоколи, когато бъдат подписани в съответните секционни комисии. Ако няма тази прозрачност, ще остане усещането за възможност за манипулиране на изборния процес. Сегашното статукво са политически формации, които искат да се възпроизведат отново в следващия парламент и да ограничат възможността за извънпарламентарните партии, които припокриват обществените настроения за промяна и прозрачност в управлението'', добави председателят на Републиканци.

Цветанов: ГЕРБ никога не са организирали изборите

Цветанов заяви, че е нормално статуквото, към което принадлежи и проф. Михаил Константинов да гарантира, че изборите са честни.

Могат да се създадат допълнителни възможности те да бъдат обективно честни и възприети от българските избиратели. Бих искал да призова всички тези, които искат промяна, нека да отидат и да упражнят конституционалното си право да гласуват. Когато има висока избирателна активност имаме възможност да противодействаме на купения, на контролирания и на манипулативния вот. Няма как да купиш всички български избиратели. А когато активността е около 70-80%, това ще ни даде реалната представителност за българския парламент и точно тогава ще има повече гаранция за бъдещите управленски решения, които да кореспондират с очакванията на хората, споделя той.

,,От Републиканци за България най-силно изповядваме тази теза, че трябва да дадем възможност на тези над два млн. българи, живеещи в чужбина, да упражнят правото си на глас. Подходихме много отговорно към тази политика за българите живеещи в чужбина. Дадохме много ясно послание, че зам.-председателят на единствената политическа формация в България Павел Вълнев е живеещ и успял българин в чужбина. В същото време бившият консул на България в Чикаго Иван Анчев е координаторът, който ще отговаря за сектор "Политики към българите в чужбина", разкри още Цветанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
7757 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

2021.01.14 | 18:58

18
ГЕРБ Пловдив подкрепя Цветанов

2021.01.16 | 16:46

30
НЕ ВЯРВАМ!

2021.01.14 | 22:35

25
СЛУШАЙТЕ ЦВЕТАНОВ !МОЖЕ ДА Е КРАДЕЦ НО И ЗНАЕ МНОГО КАК ДА СЕ КРАДАТ ИЗБОРИ!ТОЙ БЕШЕ ЧОВЕКА! ТОЙ ГИ НАУЧИ ОСТАНАЛИТЕ КАК СЕ ПРАВЯТ НЕЩАТА.И СЕГА ГЕРБ ПОЛЗВАТ НЕГОВИТЕ МЕТОДИ.ТЕ СА ПРОСТИ И НЯМА КАК ДА ГИ ИЗМИСЛЯТ ТЕЗИ НЕЩА!

2021.01.16 | 16:44

29
И КАТО Е ТОЙ КРАДЕЦЪТ СЕГА ДА МУ ВЯРВАМЕ?!
Аз Българин

2021.01.16 | 07:34

28
Мили ми цвцв църцър мишленце гладничко Ще останеш в историята като животинска подлога комунистическа
БИСМАРК

2021.01.15 | 21:02

27
много добре го е казал бисмарк да се радваме че русия не ни е съсед иначе да ни е заличила но да знаем че на нея това й е целта и политиката от 2 столетия насам
а

2021.01.14 | 22:58

26
Никой не обича предателите. Цеци, ще получи 1% на изборите
Тошо

2021.01.14 | 21:55

24
Тоя мишок още апартаменти иска!!!
Мира

2021.01.14 | 19:30

21
По - интересно е кога най - накрая ще се прекратят договорите за т.н. Американски централи в БГ, които доказано носят милиони загуби за народа ни и за всеки един от нас.
ddd

2021.01.14 | 19:43

23
Много си тъпа и проста, маймунке! Върви да видиш централите- 1 и 3 работят и не димят, а 2 сере пушеци като за свтовно и не произвежда нищо освен пушек! Задай си въпроса защо и как американците са постигнали това. Но нямаш толкова мозък в маймунската си кратунка!

2021.01.14 | 19:33

22
Цецко бог бави но не забравя
Ами

2021.01.14 | 19:11

20
Правилно ли е да се к аже дигитално общество? Защото се подразбира че хората в него са дигитализирани.Звучи много по Бил Гейтстки.
BoLeto

2021.01.14 | 19:10

19
Няма отърване от "братска" Русия, до кога питам аз? И за мен ще е много интересно да бъде огласен публично този договор.
Ти огласи ли апартаментите, бе цървул нагъл?

2021.01.14 | 18:43

17
Този е пример за предател и лицемер. Изгонен за корупция, тръгнал акъл да дава.

Добави коментар

Водещи новини