Караянчева: Изпуснахме възможност да докажем, че изразът "единство на държавата" е реално постижим

  • 01 януари 2021 08:34

  • 4755
  • 35
© Булфото (архив)

Искрено вярвам, че 2021 г. ще бъде годината на възстановяването и новото начало. Това казва председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в новогодишно обръщение. 

Честита Нова година, скъпи сънародници! Повече от всякога се обръщам към вас с надежда, за да пожелая от сърце здраве, радост и просперитет на всеки един от вас през 2021 година. Вероятно всички ще бързаме да забравим случилото се през 2020 година и коронавируса. Но каквото и да става, не трябва да забравяме уроците на изминалите 12 месеца. Научихме ли се да сме отговорни един към друг? Научихме ли се да сме по-човечни и да си помагаме? Научихме ли се как да не допуснем тази ужасна пандемия да ни връхлети отново?

Novini.bg Ви желае мирна и щастлива Нова година!

Боли ме, че във времето, когато трябваше да сме най единни, ние бяхме най-разделени. Изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме възможност да докажем, че изразът "единство на държавата" е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха, събрани в един юмрук. 

Румен Радев: В куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха

И все пак изминалата година имаше и своите положителни моменти. Станахме свидетели на удивителния героизъм на медиците ни. Без професионализма, усилията и търпението на лекарите, сестрите, санитарите, фармацефтите, лаборантите, полицаите, социалните работници нямаше да се справим. На първа линия имахме бойци, които не отстъпиха. Считаното доскоро за невъзможно днес е факт. Световните учени успяха за кратко време да открият ваксина. Съвсем скоро с нейна помощ ще обърнем хода на битката. 

Бих искала да благодаря и на всеки един от вас, който преживя неблагополучия през 2020 г. заради коронавируса, но намери сили да продължи, да помага, да живее по градивен начин. Всеки един от вас е герой, заслужил възхищение.

Истински вярвам, че 2021 г. ще бъде годината на възстановяването и новото начало.

Фандъкова: В годината на пропуснатите прегръдки, научихме колко много обичаме!

Правителството и мнозинството в Парламента приехме редица мерки в подкрепа на бизнеса и гражданите. Близо 1.5 млрд. лв вече са разплатени за социално-икономически мерки. Запазихме 250 000 работни места и препитанието на стотици хиляди семейства. Помогнахме на хиляди родители да останат при децата си, докато те учат дистанционно. Подкрепихме 2.2 млн. пенсионери с допълнителни средства във времена на тежка криза. 

Сигурно е можело да направим и повече. Сигурно е можело да направим нещо по-добре, но ви уверявам, че колегите ми и аз не сме пестили време и усилия във всеки един ден от кризата да работим в полза на хората и за решаването на техните проблеми. Оттук нататък как и в каква форма ще излезем от епидемичната и икономическа криза, до голяма степен зависи от нас самите, от нашите разум, дисциплина и предприемчивост. Нека да направим всичко възможно да се опазим здрави, да правим всичко възможно да разсъждаваме и действаме разумно. Да търсим и намираме поводи за радост, да обичаме и да проявяваме разбиране към другите. 

Най важният урок от 2020 година е, че всички сме свързани и всеки един от нас с думите, мислите и делата си е отговорен за благосъстоянието на всички. ето защо пожелавам на всички много късмет и успехи. Честита Нова година, заявява Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4755 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар
Българин

2021.01.02 | 23:02

35
Мърша скапана просперитет и радост се постигат най вече със живот и здраве който ти не спомена в твойто тъпо изказване. Срам и позор си за България тъпа и неграмотна ПКП.
Българин

2021.01.02 | 22:55

34
Честита Нова година ПКП никога няма да забравим как беше охарактеризирана от твоят кумир и спасител на нацията мутропитека тиквоний така, че ти ако имаше една гънка под твойта черупка щеше да си подадеш веднага оставката.
Цветан

2021.01.02 | 15:12

33
Гербажийте трябва да бъдат бити по всяко време Като национални предатели съд за Българоубиеца Б. Борисов
Гнусна!

2021.01.02 | 14:58

32
Посредствен кърджалийска потка, дали си е намерила гащите най-после....
Бацил Б

2021.01.02 | 11:27

31
ПКП. Ти си по проста от цървул.Заедно с Бойко тиквата и Каскета в Карлуково.
Проста Помашка Потка

2021.01.01 | 11:53

26
е тази
Айде стига

2021.01.01 | 23:31

30
бъркате гласните. Пишете си истинста, както си я нарече нейния покровител. ама колко повече ги плюете, толкова на тях не им пука. тия не задлужават внимание! Пожелавам им да са здрави, за да може, ако се наложи, да понесат повече кютек. А тая как си е повервала, барабар с великата "юристка на туризма"...
Бате

2021.01.01 | 21:32

29
Ама много е проста бе бате. Обединение срещу Герб е Съединението прави силата
Дама

2021.01.01 | 13:08

28
Една година пандемия !!! Борим се да оцеляваме!!! Еее браво на управляващите раздават пари на някои а за други малко останали да работят и за другите тотално затворени заради пандемията ------ УВЕЛИЧЕНИЕ на минималната заплата !!! Браво на управляващите!!! А те управляващите се питат защо има сива икономика!!!! Не може така от едните да взимаш а е време на пандемия на други да даваш и да се правиш на щедър !!! Ей българино взеха ни душата събуди се!!!
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.01 | 13:06

27
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Реалист

2021.01.01 | 10:49

20
ГЕРБ реално биеше до сега на всички парламентарни избори.През всичките 10 години на управление на ГЕРБ постоянно съм чувал какви ли не твърдения,как губели изборите, как никой не ги обичал, как Българския Народ щял да ги изрине,никога повече нямало да управляват! И винаги Народът им гласува доверие.Не че са много добри,просто са най-малкото зло от всички.Виждал съм управлението и на Луканов,и на Виденов,и на Иван Костов,и на Царя,и на Станишев,и смея да твърдя,че ГЕРБ направи най-много за България от всички тези управления.ЧНГ на всички, и дано новата година нанесе здраве и късмет на всички.
до оговорилия некадърника тиква

2021.01.01 | 11:45

25
юмрука Радев вчера отново ви го заби на вас калинки , а този идиот е прав колкото баба ти е млада

2021.01.01 | 11:43

24
Прав си, реалисте. А на тоя червен хемороид отдолу, мога само да кажа да си навре Радевия юмрук отзад. Таман ще му е...
egaти и "реалиста"

2021.01.01 | 11:19

21
ти си по-прозд и от позцинковата кофа бе на фалшификациите вика реално на най-голямото зло гроб вика най-малкото зло , при тия изроди счупихме всички негативни класации , да ти eбa майката фашистка олигофренска герберастка
Bergamus

2021.01.01 | 11:37

23
Куха лейка! Ама пък председател на Народното събрани...ехеее...

Добави коментар

Водещи новини