Отпускат над 3 млн. лева за ремонт на два варненски храма, Софийската семинария и Богословския факултет на СУ

  • 22 декември 2020 10:33

  • 372
  • 0
Отпускат над 3 млн. лева за ремонт на два варненски храма, Софийската семинария и Богословския факултет на СУ
© Министерски съвет

Правителството одобри над 3 милиона лева за ремонт на два варненски храма, Софийската духовна семинария и Богословския факултет на СУ. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„Сърдечна благодарност, в годините Вие винаги сте помагали на Църквата и богословското образование“ - с тези думи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан се обърна към членовете на правителството в началото на днешното заседание на Министерския съвет, на което бяха отпуснати 3 179 921 лева за Българската православна църква.



Митрополит Йоан изрази благодарност за финансовата подкрепа от 300 000 лева, с които ще бъдат извършени ремонтни и реставрационни дейности по Катедралния храм „Успение Богородично“ във Варна, както и за отпуснатите 200 000 лева , с които ще бъде довършено строителство храма „Св. Прокопий Варненски“.

В рамките на одобрените за БПЦ средства са предвидени също така 2 200 000 лева за ремонт и реставрационни дейности за сградата на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и 479 921 лева за Софийската духовна семинария.

Георг Георгиев: Правителството даде 32 млн. лв. за православните храмове

„Благодаря на всички свети отци, които обикалят по болниците и дават кураж и сила на болните в пандемията“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в рамките на правителственото заседание.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини