Депутати от ГЕРБ разговаряха с еврокомисаря по правосъдие Дидие Рейндерс

  • 10 декември 2020 19:00

  • 459
  • 2
Депутати от ГЕРБ разговаряха с еврокомисаря по правосъдие Дидие Рейндерс
© Десислава Атанасова, фейсбук

Депутати от ГЕРБ, сред които Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, Анна Александрова, Красимир ЦиповКрасимир ЦиповКрасимир Ципов е български политик, народен представител в 41, 42, 43 и 44-то Народно събрание. На два, Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за и Пламен Манушев проведоха дистанционна среща с еврокомисаря по правосъдие Дидие Рейндерс.

Разговорът беше осъществен чрез видеоконферентна връзка.

ЕП ще обсъди състоянието на правовата държава и основните права в България

По време на дискусията бяха представени и обсъдени предприетите мерки от страна на институциите в контекста на препоръките и посочените предизвикателства, съдържащи се в Доклада на Европейската комисия относно върховенството на закона в България за 2020 г.

Председателят на правната парламентарна комисия Анна Александрова коментира, че се предвиждат законодателни инициативи по изменения в Закона за съдебната власт с цел укрепването на институционалния капацитет на Инспектората към Висшия съдебен съвет, както и повишаване на ефективността в извършваните от него проверки.

"Не на последно място се инициират законодателни инициативи за повишаване на качеството и бързината на съдебните процедури и пълно обезпечаване на достъпа до правосъдие на българските граждани, включително и упражняване на процесуални права в електронна форма. Продължаването на реформата на съдебната система е безусловно свързано с въвеждането на електронно правосъдие", отбеляза тя. 

И добави, че е явна необходимостта от законодателни промени в процесуалните закони в тази насока се обуславя и от факта, че предстои въвеждането на единната информационна система на съдилищата, както и функционалностите на eдинния портал за електронно правосъдие (ЕПЕП).

Заедно с колегите Анна Александрова, Красимир ЦиповКрасимир ЦиповКрасимир Ципов е български политик, народен представител в 41, 42, 43 и 44-то Народно събрание. На два, Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за и Пламен Манушев от ПГ на ГЕРБ, проведохме...

Публикувахте от Desislava Atanasova в Четвъртък, 10 декември 2020 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
459 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
a

2020.12.10 | 23:01

2
100 дена до изборите. ГЕРБ печелят за сетен път и Борисов ще управлява още четири години. Да живее България !!! Мисля че, избирателите и този път пак ще се консолидират около подкрепата за Герб, защото узрелия демократ-народът прави разлика между думи и свършена работа!

2020.12.10 | 19:14

1
НОМЕРА НА ГАНЬО НЕ МИНАВА

Добави коментар

Водещи новини