Кабаиванов разкри как СДС си партнира с ГЕРБ въпреки различията

  • 09 декември 2020 09:50

  • 316
  • 2
Кабаиванов разкри как СДС си партнира с ГЕРБ въпреки различията
© Bulgaria on air

31 години е една зряла политическа възраст. Съюзът има роля в политическите среди и ще се постараем да го покажем. Това каза в "Денят ON AIR" по Bulgaria on air зам.-председателят на СДС и кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов. СДС отбеляза 31 години от създаването си. Кабаинов пък е убеден, че дясната формация играе все още важна роля в политическия живот.

"Бяхме политическата сила, която даде посока да бъдем част от обединена Европа, да пътуваме свободно, да освободим предприемаческия дух. Имаме, разбира се, неуспехи и провали. Това е една обща сплав. Надявам се, че това, че сме извънпарламентарна сила ще е за кратко", заяви политикът.

"Повече от 10 г. изповядваме ценностите, които да дадат на малкия и средния бизнес възможност да стане по-силен. Надявам се СДС да има депутати, достатъчни за парламентарна група. Политическият пъзел се реди от българските граждани", заяви още Кабаиванов.

Днес СДС става на 31 години

И подчерта, че ако общинските болници са били закрити, първият удар на пандемията от Ковид би бил поет трудно само от останалите.

"Хората умишлено не ходят на прегледи, за да не се заразят. Ще ми се един месец по-рано да бяха въведени мерките, които имаме сега", каза още той. 

Според него анализът на "сините" показва, че сами трудно биха преминали 4% бариера и си партнират с ГЕРБ въпреки различията.

"Имаме различия в политиката на доходите, енергийната политика, децентрализацията. Тя трябва да бъде ускорена, за да се справя държавата с проблемите, които изникват всеки ден. Държим на нашите принципи - те са на европейската десница", допълни кметът на Карлово. 

Последвайте канала на

Novini.bg
316 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.12.09 | 10:08

2
ГЕРБ или СДС! Избирате сами.

2020.12.09 | 10:08

1
КАБАН СКАЗАЛ

Добави коментар

Водещи новини