Захариева пред ООН: Борбата срещу пандемията не трябва да бъде за сметка на демокрацията

  • 05 декември 2020 10:43

  • 970
  • 4
Захариева пред ООН: Борбата срещу пандемията не трябва да бъде за сметка на демокрацията
© Фейсбук

Глобалното единство и сътрудничеството в рамките на ООН са ключови за  преодоляването на предизвикателствата, породени от COVID-19. Противодействието срещу пандемията не трябва да бъде за сметка на демократичното и гражданско пространство, върховенството на закона и международните ангажименти. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи на Република България Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на във видеообръщение по време на 31-вата специална сесия на Общото събрание на ООН. Сесията, която се провежда дистанционно на 3 и 4 декември 2020 г., е посветена на борбата с пандемията, предизвикана от коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Встъпителни изказвания при откриването на направиха генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, председателят на Общото събрание на ООН Волкан Бозкер, както и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

С видео изказвания се включиха държавни и правителствени ръководители, министри на външните работи и на здравеопазването на 141 страни.

Екатерина Захариева подчерта нарастващото значение на НАТО за Черноморския регион

В духа на призива на генералния секретар Гутериш за глобално прекратяване на огъня, който България подкрепи в началото на тази година, Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на подчерта, че в настоящата ситуация е изключително важно да се спазват всички резолюции на ООН, свързани с конфликти.  Според българския външен министър кризата, породена от коронавируса, е засегнала особено жените и момичетата, които обаче са доказали своята роля на лидери в отговора на пандемията.

В условията на справяне с предизвикателствата, породени от коронавируса, защитата на правата на детето остава ключов приоритет на българската вътрешна и външна политика, заяви Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и изтъкна въведените от правителството програми за социална защита и икономически мерки, насочени към децата, следвайки усилията на агенциите на ООН, включително Плана на УНИЦЕФ от шест точки за защита на нашите деца.

ООН: Редица страни не изпълняват препоръките на СЗО за борба с COVID-19

В подкрепа на целта за икономическо възстановяване на държавите-членки на ООН,  вицепремиерът подчерта, че България е активен участник в приетата стратегия на ЕС за зелено, дигитално, справедливо и устойчиво възстановяване с облекчаване на дълга и инвестиции, свързани с целите за устойчиво развитие.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
970 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.12.05 | 20:23

4
Рибата 4 кинта килото скъпа му била е ама отразява целия свят ти eба мамата откачена
НЕ ПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.05 | 15:09

3
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
боковид до 2020

2020.12.05 | 11:57

2
И откога една обикновена ку рва, която поназнайва 50 думи на инглиш, взе да разбира от "демокрация"?
хм

2020.12.05 | 11:56

1
Пандемията ще е за сметка на робите за да печели демокрацията(Глобалистите). Гербавите са платени слуги на Глобалистите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини