Радев, Йотова и Фандъкова участваха в церемонията по вграждане на темелния камък на новостроящ се храм в София

  • 27 ноември 2020 12:33

  • 1005
  • 5
© Булфото

Президентът на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепрезидентът на Република България Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , участваха в церемонията по вграждане на темелния камък на новостроящия се храм "Свети Пимен Зографски" в столичния район "Изгрев".

Службата бе водена от Белоградчишки епископ Поликарт, в съслужие с протиерей Антоний Милушев и отци от Българска православна църква. На церемонията присъстваха още кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, кметът на район "Изгрев" доктор Делян Георгиев, народни представители, представители на местната власт, на държавната администрация, както и бившите кметове на столичния район.

"Честит празник. Живеем в трудни времена и имаме нужда от опора, а каква по-голяма опора от Бог и вярата", каза в началото на церемонията столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. "В район "Изгрев" живеят над 40 000 души и те заслужават да имат храм. Столична община изпълнява своята програма за строеж на нови църкви. Искам да благодаря на всички дарители, защото това е всенародно дело. Нека Бог да ни пази. Нека се молим за всички софиянци и българи да сме здрави. Пожелавам успех на настоятелството на новия храм. Пожелавам успех и на строителите. Надявам се през 2022 година да се срещенем на откриването на храма. Бог да ни пази и Бог да е с нас", заяви още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Президент и вицепрезидент ще участват в церемонията по вграждане на темелния камък на новостроящ се храм

"За мен е чест да съм днес тук", обяви от своя страна президентът Радев. "Издигането на нов храм винаги е изпълнено с надежда и ни обединява. Искам да благодаря на всички, които са положили усилия това събитие да се случи. Това показва една приемственост в администрацията. Искам да благодаря и на всички дарители. Искрената вяра и родолюбие са най-светлия брод, през който минаваме. Нека след години отново се съберем тук при откриването на храма. Бог да е с нас", добави Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Район "Изгрев" е единственият, който няма храм на своя територия, а инициативата за изграждане на храм в района е от преди повече от 15 години. Изграждането му започна в края на месец септември. Кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев и екипът на районната администрация работят по пълната реализация на храм "Св. Пимен Зографски" заедно с Църковното настоятелство, местната общност, дарители и специалисти.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1005 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.11.27 | 13:00

1
Тез червендели от кога пък вярват в Бог.Да беше казал в дявола и сатаната.
Той е

2020.12.08 | 03:24

5
Там е работата, че не са ервендели, а либерастка зараза, русофбски тумори, антихристи. И нейнски и захариева са лобисти за промяна на конституцията и разрешаването на гейизродите да сключват бракове и осиновяват деца, както и децата да си променят половете - както Байдън казва - това е много важно и ще го подкрепи изцяло в САЩ и ще го наложи по света. Сигурно и Байдън е комуняга, нали? Сигурно цяла русофобска и антихристиянска гейропа е червенделска??? .. В интерес на истината, да, цяла гейропа е комунистическа - все пак комунизмът дойде от запад и насила беше наложен на Русия с цел унищожаването й - западът изби над 11 милиона чрез еврейските си агенти като Троцки, Зиновиев, Каменев - все чифути, странно, нали. Нейнски, тиквата и захариева - все чифути.
Той

2020.12.08 | 03:19

4
Какво правят тези двете юдейски вещици и антихристки - нейнски и захариева? Двете юдейки, които мразят България повече отколкото обичат даже собствените си любовници. Нейнски беше известна като госпожа йес на Запад, заради това, че не била отказвана на мъж. Тази пачанка захариева даже я подмина.
Ссссссс...Ссссссс..

2020.11.27 | 15:00

3
Това е вечният рефрен на гербопепелянките..Ссссссссс..
Ruslan

2020.11.27 | 13:05

2
Do vchera vzriviavaha hramove, a dnes se prestruvat na nay- viatvashtite. E diavola niama kak da stane angel.

Добави коментар

Водещи новини