Кметът на Видин стана доброволец в МБАЛ "Света Петка"

  • 26 ноември 2020 14:28

  • 362
  • 0
Кметът на Видин стана доброволец в МБАЛ "Света Петка"
© Община Видин

Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков стана доброволец в МБАЛ "Света Петка", съобщи Генади Велков, председател на Общинския съвет, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Първите 7 доброволци, сред които и две медицински лица, са сред отзовалите се да помагат в лечебното заведение, каза директорът му д-р Ивета Найденова.

Нови 26 души са положителни за коронавирус във Видинско

Д-р Ценков е кардиолог и от понеделник всеки следобед е в COVID-отделението на видинската болница, за да помага в спасяването на човешки живот.

Сред първите доброволци има хора с различни професии, за които е въпрос на чест да помогнат на видинската болница. Заради тежката ситуация, свързана с разпространението на COVID-19, нарасналия брой хоспитализирани и чакащи пред Спешното отделение на МБАЛ "Св. Петка", ръководството ѝ отправи преди ден апел за набиране на доброволци, които да помагат в санитарната дейност и пропускателния режим. Те ще бъдат ангажирани от понеделник до петък, от 9.00 ч. до 17.00 ч.

Доброволците ще преминат инструктаж в лечебното заведение. Не са необходими медицински познания и специални умения.Всички желаещи могат да се запишат на тел.: 094/602131, МБАЛ "Св. Петка", регистратура, уточняват от здравното заведение.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини