Защо идеята за нова Конституция беше обречена от самото начало?

Когато нещо започне като порнография, то остава порнография. Така бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров коментира отхвърлянето на проекта за нова Конституция от парламента вчера.

ГЕРБ лансира преди няколко месеца идеята за избори за Велико народно събрание, което да пристъпи към промени в основния закон. Изненадващо проектът влезе извънредно в пленарната зала вчера, докато течеше обсъждането на Бюджет 2021 г., а Националният оперативен щаб обяви нови по-строги мерки срещу COVID-19. Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на ГЕРБ. 

По думите на Пламен Киров проектът е бил изначално обречен на провал. 

"Беше ясно - нямаше амбиция (...)Доверието в държавата не може да бъде върнато лесно. Когато деструктивните действия се наблюдават във всички действия, не може да очаквате, че това доверие ще се възстанови лесно", добави той.

"В същия ден, в която обявяваме локдаун, трудно ми е да си представя, че ако парламентът беше взел решение за ВНС, Борисов щеше да си подаде оставката. Това е подходът на парламентарното мнозинство към тези сериозни проблеми", коментира още експертът.

Няма да има промени в Конституцията и избори за ВНС

Пламен Киров напомни, че Венецианската комисия е имала критики към проекта. Той беше категоричен, че по начина, по който ГЕРБ са подходили към промяна на Конституцията - не се прави.

"Може би в някоя бананова република - да, но в Европа - не", категоричен бе той.

Коментари

 1. 2020.11.26 | 10:41
  Къде беше тоя, когато Луканков и червените написаха сегашната пародия? Тогава и той гласува с високо вдигната ръка с партийна книжка в нея. Сега се извъди стожер на правото. Копейкаджия.
 2. 2020.11.26 | 10:21
  ПРОЕКТА НА ГЕРБ ЦЕЛЕШЕ БОРИСОВ ДА СЕ ПРОСЛАВИ И ХОРАТА ВИЖДАХА ТОВА. ЗАТОВА НЕ ГО ПРИЕХА.
 3. 2020.11.26 | 09:04
  Да...ако БСП бяха внесли искане тоя идиот щеше да твърди друго. Цяло лято идиотите крещяха за ВНС за нова конституция...после. Йок. Да ви е...майката.
 4. 2020.11.26 | 08:54
  Идеята беше да се бламира пикливата конституция на резидента, правена на Повер Поинт, под вещото ръководство на черепа!
  1. 2020.11.26 | 08:56
   Черепа ме мачка, Радев с дрон ма гони.европето ми го тури с 200 багер ме товари в една лека кола ТИКВО АЙДЕ СТИГА, СТЕГНИ СЕ, ЧЕ ТИ СЕ СМЕЯТ ХОРАТА
 5. 2020.11.26 | 08:21
  Злобни дърти социалистически скотове плюещи от беззъбите си уста преди да умрат.
  1. 2020.11.26 | 08:34
   Да всички мразим червената чума,затова да посочим някой по-именно-менда,гърневски,барни-ръбала,фидосова,червенотиквеника,марков,лъчо мозъка,роската плевела,караянчева,антон тодоров,георги близнашки,фандъкова,манол манев,т.петкова,близнашки,цецка,цецко,абе все видни червени другари от бкп и ДС.
 6. 2020.11.26 | 08:21
  ДОВЕРИЕТО В ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КОГАТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ПОКОЛЕНИЕ СИ ОТИДЕ. ЧЕРВЕН БОКЛУК ДОЛЕН.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет