Валери Симеонов: Посрещаме мерките срещу пандемията с удовлетворение и неудовлетворение

Посрещаме мерките срещу пандемията с удовлетворение и неудовлетворение, каза лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по време на брифинг в Народното събрание.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

"Позицията на НФСБ, която е добре позната, скучна и банална е, че тези мерки са изключително необходими. Изключително адекватни и ги посрещаме с удовлетворение и неудовлетворение", каза още лидерът на НФСБ.

"Новото и положителното е, че не са затварят малките търговски обекти, което дава възможност на бездруго ощетеният от епидемията дребен и среден бизнес да продължава да функционира", коментира още Симеонов.

 

Окончателно затягат мерките срещу COVID-19 от петък!

 

Според него това е положително нововъведение.

"Другото, което сме удовлетворени е, че не се спират спортните състезания, тъй като те представляват един отдушник на хората, които са ограничени в своите контакти извън дома. Дава се възможност също така и на футболното първенство да продължи. Не е неизвестен фактът, че практически почти всички футболни отбори прекараха коронавируса. Поздравявам за това решение изпълнителната власт. С това дотук ние заявяваме, че НФСБ вече при факта на решение на Министерски съвет, заставаме зад тези мерки", каза още Симеонов.

"Не сме удовлетворени от това, че въпреки че преди точно три седмици имахме нещастието да изиграем ролята на лошите пророци на 4 ноември и на 5 ноември изразихме нашата позиция публично. Оповестихме пред медиите за незабавно налагане на ограничение, затваряне на работата на училищата, детските градини и ясли, тъй като децата са най-масовият разпространител на коронавируса. Тези любими на всички деца, внуци, синове, дъщери за съжаление бяха преносител на коронавируса. Прекалено дълго време си затваряме очите за това", каза още Симеонов.

По думите му преди две седмици не са затворени училищата и след тези три седмици България успешно се класира в челото на класацията на смъртни случаи от коронавирус и по заболеваемост в Европа.

"Ако тези мерки бяха приети, сега щеше да има обратна тенденция", допълни още лидерът на НФСБ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.12.12 | 22:33
  5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
 2. 2020.11.25 | 23:52
  Хеей мушанка долна крадец измамен вън от там мърша миришеш пор виж се плашило..
 3. 2020.11.25 | 23:51
  Хеей мушанка долна крадец измамен вън от там мърша миришеш пор виж се плашило..
 4. 2020.11.25 | 23:50
  Хеей мушанка долна крадец измамен вън от там мърша миришеш пор виж се плашило..
 5. 2020.11.25 | 23:47
  Хеей измекяр долен циганин как се молеше гласувайте за мен аз ще ви оправя ще те оправят като паднеш от там мишок прос не те ли е срам бил си много нагал мушеник вън от там неграмотник..
 6. 2020.11.25 | 23:45
  Хеей измекяр долен циганин как се молеше гласувайте за мен аз ще ви оправя ще те оправят като паднеш от там мишок прос не те ли е срам бил си много нагал мушеник вън от там неграмотник..
 7. 2020.11.25 | 15:19
  Това ли ви е пълното затваряне,смешници? Пак избирателно и с двойния стандаррт!Кога ще затворите всичко???Големите нехранителни хипермаркети кота ще ги затворите а??? Питам,господа слъзливи глашатаи???
 8. 2020.11.25 | 15:02
  Няма ли вирус за вас ???
 9. 2020.11.25 | 14:28
  ей бутански манго скрий се някъде бе лайняр видяли те те трепа
 10. 2020.11.25 | 14:27
  Срам за нас като народ ако този боклук и останалите му колеги са отново в народното събрание догодина. Още по-голям , ако отново управляват държавата.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет