Ангелов: Да върнем шаячните униформи в армията?

  • 27 април 2012 11:58

  • 2220
  • 1
Ангелов: Да върнем шаячните униформи в армията?
©

Стараем се да запазим традициите в Българската армия, но това значи ли, че трябва да върнем шаячните униформи? Това каза от трибуната на народното събрание министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март в отговор на депутатско питане.

"В публикация във вестник "Българска армия" ставаше дума за промени в устава на въоръжените сили, включително отдаването на чест и без шапка.Но редно ли е да загърбваме традиците в армията?", попита депутатът от БСП Александър Радославов.

Армията ни придоби един символичен състав. Грешка беше намаляването на срока за служба в армията, предсрочното прекратяване на службата. Явно е, че България разчита на защита от НАТО, каза още той.

"Козируването с ръка е поздрав от военнослужещ към военнослужещ. От 8 години България е в НАТО и често се слува да се поздравяват без шапка чуждестранните военнослужещи. Дори в Китай вече не е задължително отдаването на чест без шапка", заяви министър Ангелов.

Когато са без шапка, във военните обекти, но не и извън тях, те могат да отдават чест с дясна ръка до слепоочието, уточни той.

Доставките на униформи за армията се извършват стриктно, заяви министърът на отбраната по повод фирмата, която ги шие.

Последвайте канала на

2220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
От политическия кабинет на МО

2013.07.28 | 20:43

1
Лицемер мазен! Престани да рушиш Българската армия, мерзавец!!! Ти си един плужек-франкещайн, който хем се е клел във вярност на Варшавския договор и е завършил Съветски висши военни учебни заведения, хем сега си по-голям атлантик от натовци и внимаваш да не пропуснеш да излижеш и последния американски задник на българска територия - за няколко долара повече! Гиди дърта гьовендию, марш в резерва, където ти е мястото и да ни си показал носа навън! Същото се отнася за джурналиската-зам.менистърка Цветкова и великия военен учЕн Радев

Добави коментар

Водещи новини