Починаха двама от най-изявените членове на БЗНС

  • 19 ноември 2020 07:10

  • 7099
  • 1
Починаха двама от най-изявените членове на БЗНС
© Pixabay

Двама от най-обаятелните и последователни членове на БЗНС – проф. д-р Стефан Чапкънов и Илия Василев. Това съобщи председателят на БЗНС и бивш военен министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. в свой пост във фейсбук. Не се уточнява обаче дали двамата мъже са починали от коронавирусна инфекция.

"Съдбата избра в един ден да ни раздели с двама от най-уважаваните членове на БЗНС, посветили себе си в името на свободата, благоденствието и демокрацията на България. И двамата, наред с политическите пристрастия към БЗНС, белязаха живота си в отдаденост на българската духовност", коментира още Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

БЗНС обезпокоени от напрежението между България и Северна Македония

Проф. д-р Ст. Чапкънов пък е бащата на ансамбъл „Странджа“, почетен гражданин на градовете Малко Търново и Бургас.

Илия Василев е концлагерист, жестоко репресиран от комунистическия режим, поет писател и дългогодишен сътрудник на в-к „Земеделско знаме“.
И по друго си приличаха.

"Бяха особено обаятелни, лъчезарни и приветливи. Излъчваха мъдрост и християнско смирение. Само една среща с тях оставяше спомен за цял живот. И двамата вярваха, страдаха и работиха всеотдайно за доброто и културната идентичност на България. Оставиха следа с вярата и себеотрицанието си, но не дочакаха. Дадоха ни свещен пример!Дано успеем да вникнем и се поучим от идеализма и патриотизма им! Да е светъл и свещен пътят им!", каза още Ненчев.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
7099 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
боковид до 2020

2020.11.20 | 05:57

1
За герберастки мекерета като Мокета и неговия сбирток - нищо.

Добави коментар

Водещи новини